JUBILEJ ČITALAČKE ZNAČKE: Završnica 40. po redu manifestacije u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

26. 05. 2023. u 13:12

NA platou ispred Biblioteke u centru Zrenjanina, u utorak, 30. maja u 11 časova, održaće se završna svečanost jubilarne 40. manifestacije Čitalačka značka, u kojoj je ove godine učestvovalo 316 učenika osnovnih škola koji su dostavili svoje dnevnike na srpskom i mađarskom jeziku u kategorijama čitalački dnevnik i čitalačka kolekcija. 

ЈУБИЛЕЈ ЧИТАЛАЧКЕ ЗНАЧКЕ: Завршница 40. по реду манифестације у Зрењанину

Biblioteka Zrenjanin

- Svaki čitalački dnevnik trebalo je da sadrži prikaz najmanje 5 knjiga po izboru, među kojima je, kao obavezno, jedno delo zavičajnog autora - kaže Jelena Đorđević iz zrenjaninske Biblioteke, uz napomenu da je učesnicima ostavljena mogućnost da utiske o pročitanim knjigama prikažu u formi koja im najviše odgovara, kao tekst, ilustraciju, u formi stripa, video zapisa, kao i da odluče da li će čitalački dnevnik pisati u elektronskoj ili klasičnoj formi. a na nivou odeljenske zajednice ili škole, učesnici su imali mogućnost da kreiraju zajedničku kolekciju radova.

Narednog dana, u sredu 31. maja od 9.30 u Kulturnom centru u Zrenjaninu, održaće se završna svečanost Male čitalačke značke.

- Najmlađi učesnici iz 12 vrtića imali su zadatak da ilustruju ono što su samostalno ili uz pomoć odraslih pročitali - dodaje Jelena Đorđević, ističući da će Biblioteka povodom 40-tog rođendana, nagraditi  sve učesnike značkama i posebnom slikovnicom koju je objavila za ovu priliku “Kad reka procveta" bibliotekarke Ane Davidovac, koju je ilustrovao Mladen Anđelković.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom