POČELA LIKOVNA SEKCIJA ZA OSNOVCE: Dom omladine u Paraćinu podstiče talente i kreativnost

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 05. 2023. u 14:57

OKUPLjANjEM mlađe grupe osnovaca od sedam do devet godina danas je u Paraćinu počela sa radom likovna sekcija za osnovce u organizaciji Doma omladine iz tog grada.

ПОЧЕЛА ЛИКОВНА СЕКЦИЈА ЗА ОСНОВЦЕ: Дом омладине у Параћину подстиче таленте и креативност

Foto: Z. Rašić

Nakon završenog prijavljivanja, formirane su dve grupe od po tridesetak polaznika iz svih gradskih osnovnih škola. Učenici prvog, drugog i trećeg razreda danas su jedva dočekali da počnu sa radom nakon što su dobili bojice, četkice i ostali materijal.

- Pre toga smo se svi međusobno upoznali, pričali o likovnoj umetnosti, prelistali knjige sa tom temom. Deca su oslikala svoje minijature koje su poneli kući sa sobom, pa će im to biti uspomena sa prvog časa likovne sekcije – kaže Jelena Jokić, v. d. direktora Doma omladine, koja je ujedno i radila sa njima budući da je po zanimanju akademska slikarka.

Foto: Z. Rašić

mlađa grupa polaznika

Drugu grupu čine učenici stariji od deset godina i oni će se sastajati utorkom u prepodnevnom ili popodnevnom terminu, zavisno od školskih obaveza.

Iz Doma omladine podsećaju da je likovna sekcija potpuno besplatna, te da će svaki polaznik dobiti materijal koji je potreban za rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom