NAJLEPŠI MESEC U GODINI PRETVORIO SE U KRVAVI MAJ: Leskovčani odali poštu stradalima u Beogradu i Mladenovcu

Игор Митић
Igor Mitić

05. 05. 2023. u 22:59

VELIKI broj Leskovčana, okupljanjem na centralnom trgu u ovom gradu, odao je poslednju poštu stradaloj deci i domaru beogradske OŠ „Vladislav Ribnikar“ kao i žrtvama masakra počinjenog u Mladenovcu.

НАЈЛЕПШИ МЕСЕЦ У ГОДИНИ ПРЕТВОРИО СЕ У КРВАВИ МАЈ: Лесковчани одали пошту страдалима у Београду и Младеновцу

foto: I.Mitić

Kada je preko društvenih mreža najavljivano okupljanje na centralnom gradskom trgu u Leskovcu kako bi se stradaloj deci i domaru beogradske OŠ „Vladislav Ribnikar“ odala poslednja pošta niko nije ni slutio da će se u međuvremenu dogoditi još jedna tragedija koja je kod svih izazvala novi šok, strah i nevericu u to da Srbija u 48 sati na ovakav način može da izgubi čak 17 života.

Roditelji sa decom, mladi ljudi, bake i deke, sportisti i javne ličnosti, u tišini i sa suzama u očima, palili su sveće i položili cveće na novosagrađenom leskovačkom trgu i na taj način se oprostili od nevinih žrtava dvojice masovnih ubica. Na poziv jedne od Leskovčanki trgom je zavladala jednominutna tišina.

- Tu smo da izrazimo svoju tugu i bol. Najlepši mesec u godini pretvorio se u krvavi srpski maj, jer nakon događaja u Mladenovcu, umesto devet, sada imamo 16 žrtava i ko zna koliko povređenih. Molim vas da se minutom ćutanja molimo za pokoj duše stradalih, ali i za naše duše koje žive, ali su negde možda zaslužne za sve ovo što nam se desilo – kazala je drhtavim glasom ova žena.

Skup je bio zakazan za 18 časova, ali su i sat kasnije na centralni gradski trg pristizali ljudi koji su u rukama nosili cveće i sveće sa željom da se oproste od stradalih, ali i da nam se ovakve tragedije nikada više ne ponove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu