GRADONAČELNIK NOVOG SADA POSETIO BUDISAVU: Objekat Mesne zajednice u novom ruhu, za jubilej sela

Z. G.

05. 04. 2023. u 19:11

RADOVI na obnovi zgrade Mesne zajednice u Budisavi, za koje je iz gradskog budžeta Novog Sada izdvojeno oko 40 miliona dinara, dobro napreduju i biće završeni u toku leta, izjavio je danas gradonačelnik Milan Đurić prilikom posete tom prigradskom naselju.

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПОСЕТИО БУДИСАВУ: Објекат Месне заједнице у новом руху, за јубилеј села

Pres služba Grada Novog Sada

Objekat Mesne zajednice, površine 182 kvadratna metra, izgrađen je krajem 19. veka i spomenik je kulture a jubilej sela, 140. godišnjicu osnivanja, dočekaće sledeće godine u novom ruhu.

Kako je navedeno u saopštenju, gradonačelnik je podsetio da je zgradu Doma penzionera koja se nalazi u neposrednoj blizini objekta MZ, Grad rekonstruisao 2019. godine, kada je i proširen kapacitet vrtića. Đurić je najavio i nova ulaganja u Budisavi.

- Razmatramo mogućnost da napravimo, tu u blizini, Kulturnu stanicu kao i objekat prilagođen sportskim aktivnostima – kazao je on napominjući da je u toku projektovanje biciklističke staze koja će se protezati duž državnog puta od Budisave do Kaća.

U poslednjih deset godina, ukupno je u Budisavu uloženo oko pola milijarde dinara, kako za investicije, tako i za tekuće održavanje dodao je gradonačelnik.

Predsednica Mesne zajednice Jasna Daničić poručila je da će po završetku radova obnovljeni objekat biti znatno funkcionalniji   i da će ulepšati izgled centra sela.

- Hvala Gradu Novom Sadu na ulaganjima u Budisavu koja je u poslednjoj deceniji dobila kompletnu kanalizacionu mrežu, nove puteve, renoviran je Penzionerski, kao i Svetosavski dom.  Hvala i gradonačelniku Đuriću koji je ovu posetu iskoristio da porazgovara sa našim penzionerima kao i predstavnicima udruženja, od vatrogasaca, do kulturno-umetničkih društava i Zavičajnog udruženja Janjana - rekla je Jasna Daničić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom