DIPLOME ZA 101 VASPITAČA: Svečano u Visokoj školi strukovnih studija u Kikindi

R. Š.

05. 04. 2023. u 06:15

U Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi u utorak je bilo nekoliko povoda za svečanu atmosferu: obeležen je 4. april, Dan ustanove i Dan studenata, proglašen je student generacije, uručena je 101 diploma svršenim studentima osnovnih i master studija, a ispred škole ponovo je postavljena bista Zore Krdžalić Zage, čije je ime ova škola nekada nosila.

ДИПЛОМЕ ЗА 101 ВАСПИТАЧА: Свечано у Високој школи струковних студија у Кикинди

Foto: R. Šegrt

Najbolji student je Eržebet Tot (48) iz Srpskog Itebeja koja je završila smer strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta. Tokom školovanja ostvarila je prosečnu ocenu 9,87 i sada se, po tradiciji škole, njena fotografija nalazi na zidu sa ostalim najboljim studentima.

- Uložila sam mnogo rada i truda. Svi mi studenti imali smo veliko razumevanje direktorice i svih profesora. I kolege i koleginice pamtiću po lepoj saradnji – rekla je Tot.

Kikindska Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača najstarija je ovakva škola u Vojvodini, postoji 69 godina, nekada se zvala Pedagoška akademija i nosile je ime revolucionarke Zore Krdžalić Zage. Njena bista odavno je bila postavljena ispred zgrade škole, ali je nestala pre deset godina. Sada je na isto mesto postavljena nova.

- Naš kolektiv pokrenuo je inicijativu da se bista ponovo postavi, a finansijsku podršku za to dobili smo od lokalne samouprave. Bivša profesorka naše škole, koja je u penziji, mr Miroslava Kojić izradila je novo poprsje koje se sada nalazi na postamentu – navela je direktorka dr Angela Mesaroš Živkov.

Podršku školu dali su gradonačelnik Nikola Lukač i članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje Valentina Mickovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)