SRČANI BOLESNICI BRŽE DO POMOĆI: Potpisan ugovor o saradnji

V. ILIĆ

22. 12. 2022. u 14:20

PREDSEDNIK opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje potpisali su protokol o saradnji.

СРЧАНИ БОЛЕСНИЦИ БРЖЕ ДО ПОМОЋИ: Потписан уговор о сарадњи

FOTO: Privatna arhiva

Pacijenti iz Milanovca kojima se dijagnostikuje neki od zdravstvenih kardiovaskularnih oboljenja u Opštoj bolnici u ovom gradu, kako je rekao Kovačević, imaće veće benefite potpisivanjem ovog ugovora, odnosno direktno će biti upućivani na Institut.

Govoreći o nastavku saradnje Instituta sa opštinom Gornji Milanovac, profesor dr Bojić je dodao da je ona ovaj put podignuta na viši nivo, posebno kada je zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata sa bolestima srca i krvnih sudova u pitanju.

- Prijem pacijenata biće efikasniji, izbegnuta su čekanja na odluke Konzilijuma, pogotovo kod pacijenata kojima je stanje urgentno i neretko može da ima fatalne posledice, dogovorili smo se da, kao Institut pomažemo našim klegama u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, od prevencije kardiovaskularnih bolesti, do naučno-istraživačkog rada. Na Instituu rade i brojni stručnjaci koji su upravo iz Gornjeg Milanovca, pozdravljam ovu inicijativu vašeg grada koji je prvi u Srbiji iskazao želju za jednim ovakvim ugovorom - rekao je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje prof. dr Milovan Bojić i napomenuo da je sa 47, 5 odsto Srbija vodeća u broju oboljevanja od kardiovaskularnih bolesti, a da je 56.000 ljudi prošle godine umrlo od posledica ove bolesti, te da je svaki vid borbe napor i doprinos da naša nacija bude zdravija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!