POBEDA KECMANOVIĆA: Hladan tuš Monteiru za drugo kolo Rolan Garosa

Novosti online

27. 05. 2024. u 22:29

Srpski teniser, Miomir Kecmanović pobedio je brazilskog tenisera Tijaga Monteiru rezultatom 3:1, po setovima 6:2 6:1 4:5 7:5

ПОБЕДА КЕЦМАНОВИЋА: Хладан туш Монтеиру за друго коло Ролан Гароса

Foto: Profimedia

Kecmanović i Monteiro su se do sada susretali tri puta. U dva navrata je slavio srpski teniser, a u poslednjem  Rimu, pre samo 15 dana, Monteiro je bio bolji u tri seta.

Odlično je srpski teniser ušao u meč. Brazilac bez osvojenog poena, Kecmanović bez greške na svoj servis. Kecmanović je uspeo da napravi brejk. Imao je jednu brejk loptu na 30:40. Uspeo je da je iskoristi i dođe do prednosti.

Vodi sa 3:1 i na servisu je. Nije se pomučio srpski teniser. Kecmanović je dozvolio samo jedan poen Monteiru na svoj servis. Vodi sa 2:1. Neverovatan start Kecmanovića. Još jednom je sa nulom ostavio Monteira. Lako je potvrdio brejk.

Sada je 4:1.Neverovatno koliko je Kecmanović siguran na svoj servis. Do sada je samo jedan poen dozvolio Monteiru kada je servirao. Brazilac servira za ostanak u setu. 5:2! Neverovatno kako je Kecmanović ušao u prvi set.

Foto: Profimedia

Za samo 29 minuta igre je došao do 1:0 u setovima protiv Brazilca.

Imao je dve set lopte i iskoristio je prvu!Kao što je prvi, takođe je i drugi odlično otvorio srpski teniser. Kecmanović je ponovo dozvolio samo jedan poen rivalu.Ide Miomir ka osvajanju drugog seta pošto sada vodi 4:1 - uz brejk koji je napravio u petom gemu.

Prethodno, u trećem, spasio je dve brejk lopte, potom je osvojio gem na svoj početni udarac (3:1), a onda je ozbiljno uzdrmao rivala na njegov servis.Velika igra našeg tenisera, ekspresno je završio posao i u drugom setu, još brže i ubedljivije nego prvi - za 6:1! Drugi put je brejknuo Monteira Keecmanović, za 5:1, potom je bio siguran na svoj početni udarac, dozvolio rivalu smao jedna poen u tom periodu i stavio tačku na ovaj period meča.

Miomir želi ovo da reši u tri seta, na dobrom je putu da to učini ali ima preko puta sebe mnogo bolju verziju Monteira nego u prva dva seta. Brazilac ne popušta u trećem periodu, osvojio je sva tri gema na svoj servis, kao i naš teniser. Egal partija za sada.

Evo ga - ide Miomir ka trijumfu! Ovo se čekalo, ovo je bilo na vidiku sve vreme - brejk našeg tenisera i prilika da u dva naredna gema reši meč. Kecmanović ima dva seta prednosti i servira pri vođstvu od 4:3 u trećem.

Šteta, nije Miomir iskoristio lepu priliku nakon što je osvojio gem na servis rivala i poveo 4:3. Monteiro je odmah uzvratio, osvojio je naredni gem i uspeo da prvi put u meču brejkne srpskog tenisera.

Egal je u trećem setu - 4:4.Pad u igri došao je u nevreme po Miomira, baš kada je trebalo da materijalizuje brejk pri vođstvu od 4:3 i usmeri meč ka trijumfu.

Umesto toga, Brazilac Monteiro dolazi do daha, do brejka, potom osvaja još dva gema u nizu i uzima svoj prvi set danas. Miomir preokreće rezultat za pobedu od 7:5 na kraju seta.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)