HAMAD BOLJI OD FILIPA: Srpski dvoboj pripao mlađem

U srpskom duelu u 2. kolu kvalifikacija na Rolan Garosu Hamad Međedović (134. ATP) bio je bolji od povratnika Filipa Krajinovića (761. ATP) rezultatom 7:5, 7:6 (2), posle dva sata žestokog tenisa.

ХАМАД БОЉИ ОД ФИЛИПА: Српски двобој припао млађем

Foto: Goran Čvorović

- Meč je bio naporan, Filip je igrao veoma dobro od početka do kraja. Imao je šanse u oba seta, a ja sam imao malo više sreće na važnijim poenima. Dobro sam i hrabro odigrao u tim trenucima. U završnom kolu igram protiv još jednog Francuza, odlično – izjavio je Međedović za "Novosti" posle pobede.

Njegov protivnik u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira biće Žofre Blankano (277. ATP) koji je nošen na krilima domaće publike bio bolji od Hrvata Duja Ajdukovića (21. nosilac u kvalifikacijama) rezultatom 7:5, 6:4.

U izjednačenoj igri između Međedovića i Krajinovića, punoj eksplozivnih udaraca, prvi brejk napravio je Novopazarac, u 11. gemu, taman da odservira za vođstvo u setovima.

Ravnopravna razmena nastavljena je i u 2. setu, a prednost je ovoga puta stekao Filip oduzimanjem servisa Hamadu u ranijoj fazi igre, i poveo sa 4:2, ali je Međedović, po kratkotrajnom pljusku, uzvratio već u sledećem gemu.

Imao je Krajinović tri set-lopte u različitim fazama igre, ali se dvoboj nastavio u taj-brejku u kome je slavio mlađi.

- Filipu želim sve najbolje, on je jako dobar teniser i moj prijatelj. Želim mu da se što pre vrati – poručio je na kraju Hamad.

Foto: Goran Čvorović

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)