BRUTALNA KAZNA: Teniser suspendovan na 15 godina zbog nameštanja mečeva

Novosti online

09. 04. 2024. u 18:50

Španski teniser, Aron Kortes suspendovan je na 15 godina nakon što je priznao 35 kršenja teniskog antikorupcijskog programa, odnosno zbog nameštanja mečeva.

БРУТАЛНА КАЗНА: Тенисер суспендован на 15 година због намештања мечева

Foto: Profimedia

Kortes je nekada bio na 955. na ATP listi, a nepravilnosti je počinio između 2016. i 2018. godine. To uključuje nameštanje rezultata utakmica, uzimanje novca za to, neobaveštavanje vlasti o pokušajima podmićivanja, klađenje na utakmice i davanje novca organizatorima turnira kako bi mu oni dali pozivnice.

Pored 15 godina koje je dobio bez igranja tenisa koje je odredila Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA), kažnjen je sa 69.000 evra, od čega je veći deo novca pod suspenzijom i uslovno je.

Kortes ima 29 godina i prihvatio je sankcije koje je dobio, a do 26. marta 2039. neće moći da igra, trenira ili prisustvuje bilo kom teniskom turniru koji organizuju članovi ITIA ili bilo koja nacionalna asocijacija.

Na društvenim mrežama se u međuvremenu pojavio spisak određenih mečeva za koje se Španac sumnjiči, a sam pogled na njih jasno govori da tu nisu bila čista posla.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?