KECMANOVIĆ KAO BRZI GONZALES: Oduvao Beretinija za novu rundu u Monte Karlu

Novosti online

09. 04. 2024. u 16:00

Srpski teniser, Miomir Kecmanović pobedio je Italijana, Matea Beretinija rezultatom 2:0 po setovima 6:3, 6:0 na Masters turniru u Monte Karlu, a prvi rival mu je Mateo Beretini.

КЕЦМАНОВИЋ КАО БРЗИ ГОНЗАЛЕС: Одувао Беретинија за нову рунду у Монте Карлу

Screenshot / TennisTV

Na početku meča Italijan, Mateo Beretini je imao servu ali je Kecmanović pri reziltatu 15:30 imao svoj poen , dok je več u sledećem Beretini odigrao drop šot i lako došao do poena.

Beretini je nastavio da igra svoju igru, ali je Kecmanović brzo došao do prednosti.

Ponovo je u četvrtom poenu pokušao drop šotom da osvoji poen, ali mu to sad nije pošlo za rukom. Kecmanović je tako stigao do 30:30, a potom prvom duplom greškom na meču doneo prvu brejk šansu protivniku.

Kecmanović je bio požrtvovan i u poenu odluke sjajno vratio jednu paralelu Beretinija, posle koje je Mateo lopticu posalo u mrežu. Nije uspeo Kecmanović da potvrdi brejk.

Screenshot / TennisTV

Imao je Beretini dve šanse da oduzme servis gem protivnika. Prvi put ga je sprečio Miomi sjajnim volejem, ali potom šalje forhend u aut.

Kecmanović je imao dve šanse i nije iskoristio prvu. Hrabro je napao Beretini i osvojio poen, ali potom još jedna greška iz forhenda skupo ga je koštala. 

Miomir Kecmanović i sledećem gemu dobija sa nulom i još dva do osvajanja prvog seta. Ipak, poen gema, pa i meča pripada Kecmanoviću koji je posle sjajne paralele izbacio Beretinija.

Zato Miomirov servis funkcioniše sjajno za sada. Tri brejka Miomira u prvom setu, a na Beretinijev servis osvaja i prvi set.

Drugi set u svakom smislu predstavlja potop Italijana. Ni jedan poen ne uspeva da osvoji u gemi ni na svoj servis, ni na protivnčki.

I bez pomoći servisa, a lošom igom Beretinija kojem čak ni drop šot ne pomaže, Miomir uspeva da stigne do ogromne prednosti. Razigrao  se srpski teniser na servisu i nije dozvolio protivniku da stigne do brejk loptu.

Beretini izgleda besno na terenu, ništa mu ne polazi za rukom. 

Imao je Italijan brejk loptu, ali Kecmanović nije odustao, vratio je prednost i završio u svoju korist. Sada ima  jedinstvenu priliku da na protivnikov servis osvoji set i završi meč u svoju korist.

Ali to s ejoš ne dešava, Beretini osavaja gem prvi u 2. servisu pri rezultatu, malo produžava igru da se set ne bi završio sa nulom. Ali Kecmanović ne da svoj gem i ostaja ga sa 6:1.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave