NOVAK JE SPORIJI! Nekadašnji teniski as smatra da Đoković počinje da kaska za novom generacijom

S. Rajić

08. 04. 2024. u 18:31

ČIM na scenu stupi nova generacija odmah krenu poređenja i predaja štatefe. Nekadašnji teniski as Anri Lekont potrudio se da malo privuče pažnju i ranije otpiše Novaka Đokovića koji je juče započeo 420. nedelju vladavine, pred uvodni meč na mastersu u Monte Karlu.

НОВАК ЈЕ СПОРИЈИ! Некадашњи тениски ас сматра да Ђоковић почиње да каска за новом генерацијом

Foto: Profimedia

- Novak je i dalje tu, ali je stariji i sporiji. Izgubio je malo živosti. Mladi ga se sve manje plaše, jer osećaju da je sve na nestabilnim nogama. Polako, sve se menja - ističe Francuz.

Ako bi se gledale strogo cifre, naš as trenutno zaostaje i za Sinerom i Alkrazom. Sa nikada manje mečeva nego ove sezone, osvajač 24 grend slem titule stao je na šljaku, a učinak od 6-2 (bez Junajted kupa), daleko je skromniji od onoga što su postigli Italijan (22-1) i Španac (15-4). Uz to, dva mlada asa imaju tri, odnosno jednu titulu ove sezone, dok Nole još nije stigao do brojke od 99 pehara u karijeri.

- Nova generacija dominira od prošle godine, ali moraju da dokažu da mogu da ostanu na najvišem nivou. Siner je pobeđivao i potvrdio sjajan start sezone - smatra Lekont.

Monte Karlo biće prvi test upravo ove teze. Momak iz Mursije u Kneževini igra tek drugi put u karijeri. Pre dve godine nije se proslavio, jer je pao odmah na prvoj prepreci i to poprilično neočekivanoj od Amerikanca Sebastijana Korde. Međutim, dok se od Alkaraza podrazumeva da mu zemljana podloga bude srodna, zapanjujuće je da ima manje plasmana u završnicama najbitnijih takmičenja od Janika. Karlos ima dva mastersa u Madridu i tek četvrtfinale i polufinala Rolan Garosa u protekle dve sezone. Dok je Siner stizao do osam najboljih u Parizu, Rimu i Monte Karlu. Isto tako, u Kneževini je lane poražen u polufinalu od Holgera Runea.

- Šljaka nije podloga na kojoj se osećam najkomfornije, generalno. Draži su mi tvrdi tereni, što ne znači da nisam dobar igrač i na zemlji. Igrao sam prvo grend slem četvrtfinale na Rolan Garosu, igrao u četvrtfinalu i u Rimu. Hajde da vidimo. Prošle godine nije bilo kako je trebalo, ali uveren sam da mogu da budem dobar igrač i na šljaci. Potrebno je i vreme. Od 14. do 20. godine sam dosta trenirao i na šljaci - naglasio je Siner. n

Poređenje u 2024.

Đoković 6-2 0

Siner 22-1 3

Alkaraz 15-4 1

o Prezime, učinak, titule.

Miša u akciji

Na terenima u Kneževini na u akciji će biti Miomir Kecmanović, kojem će rival biti Mateo Beretini, šampion turnira u Marakešu prethodne sedmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?