SRBIN JE SILA! Novak Đoković tačno osam godina najbolji na svetu

Novosti online

11. 03. 2024. u 09:25

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 416. nedelju na vrhu ATP liste.

СРБИН ЈЕ СИЛА! Новак Ђоковић тачно осам година најбољи на свету

Foto: Profimedia

To je tačno osam godina koje je proveo na vrhu. Tu će ostati najmanje do 8. aprila, a do tada će skupiti 419 nedelja i sa 36 godina i 322 dana oboriti rekord Rodžera Federera kao do sada najstarijeg tenisera na prvom mestu.

Đoković i dalje ima 870 poena više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza, koji je prošao u osminu finala Indijan Velsa komotnom pobedom protiv Feliksa Ože-Alijasima. Novaku tek predstoji duel sa Lukom Nardijem.

Iza vodećeg dvojca slede Italijan Janik Siner, ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev i Poljak Hubert Hurkač.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sada su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Miomir Kecmanović napredovao za šest pozicija i trenutno je 47. igrač sveta. Hamad Međedović je pokvario plasman za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu na ATP listi.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu