NOVAK ZVEZDA U AMERICI: Đoković uživa, a iz Pariza stiže posebna reakcija

S.Rajić

04. 03. 2024. u 17:08

UŽIVA Novak Đoković u povratku na zapadni deo obale Amerike posle čak pet godina. Najbolji teniser svih vremena stacioniran je Los Anđelesu, gde se priprema za učešće na prvom mastersu u sezoni u obližnjem gradiću Indijan Velsu (6-17. mart), prvi put još od 2019, na mestu koje je jedno od njegovih omiljenih takmičenja, pošto je prestižni pehar u kalifornijskoj pustinji podizao u čak pet navrata.

НОВАК ЗВЕЗДА У АМЕРИЦИ: Ђоковић ужива, а из Париза стиже посебна реакција

Foto: Printscreen/Instagram/badbunnybasket

Osim što se naporno i temeljno pripremao kako bi pružio što bolje izdanje, Nole će naredne sedmice zvanično proslaviti osam godina kao svetski reket "broj jedan" sa 416 sedmica na čelu ATP liste i prava je zvezda u El-Eju. Mada još nema zvezdu na čuvenoj Holivudskoj stazi slavnih (od prošle godine i sportisti mogu da budu kandidati), njegova popularnost je enormna, tako da ni planetarne zvezde ne propuštaju da se fotografišu sa Srbinom. Tako je na trening osvajača 24 grend slem krune "svratila" i čuvena skijašica Lindzi Von.

- Druženje sa GOAT (najboljim svih vremena). I, da, stvarno mislim da je on najbolji svih vremena. U suprotnosti sa onim što "Tviter" veruje, da ne može biti više od jednog. Novak drži sve rekorde i imam samo poštovanje za sve što je postigao. Uz to i skija - napisala je Vonova na društvenim mrežama.

Ipak, glavni utisak je prisustvo NBA utakmici u "Kripto areni" između Los Anđelesa i Denvera. Sa porodicom, suprugom Jelenom i sinom Stefanom, iz prvih redova gledao je magiju aktulenog prvaka najjače košarkaše lige na svetu i dvostrukog MVP Nikole Jokića. Tokom srdačnog ćaskanja posle meča nastale su i fotografije koje su osvanule na društvenim mrežama. Osmesi, Novaka, Jelene i Nikole dovoljno govore da je susret bio na obostrano zadovoljstvo. Jednostavno sa surovim rasporedom profesionalnog sporta, dvojica asova retko kada imaju prilike da se susretnu i uživaju u druženju. Sada je na Jokiću da uzvrati uslugu, svi se nadaju da bi to moglo da bude na leto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Baš je i zvanični nalog Olimpijskih igara na društvenim mrežama imao prigodan komentar.

- Kada se legende ujedine.

Dok je američki teniser Rajli Opelka samo efektivno stavio logotip koze (GOAT), uz dodatak h2, misleći na naša dva Džokera.

Da je Đoković fan ostalih sportova, potvrdio je i nedavno kada se oprobao kao kvoterbek u američkom fudbalu, tokom jednog od treninga Univerziteta UCLA. Prisustvovao je i fudbalskoj utakmici između Los Anđeles Galaksija, srpskog igrača Dejana Joveljića, i Inter Majamija, u čijim redovima najviše pažnje privlači Argentinac Leo Mesi.

Novak je bio i gost prestižnog samita na kojem se okupljaju najveći preduzetnici, pa su  zvanice mogle da dobiju jednistven uvid u stvari i razmišljanja Đokovića izvan sporta i teniskog terena, odgovarajući na brza pitanja.

Nadal: Još razmatram učešće

RAFAEL Nadal možda, ipak, neće igrati na prvom mastersu u sezoni. Španac je posle izgubljenog egizibicionog meča protiv Karlosa Alkaraza u Las Vegasu izrazio sumnju na nastup.

- Još uvek razmatram učešće u Indijan Velsu. Voleo bih da igram u Monte Karlu - rekao je Bik sa Majorke.

Poslednji put kada je Rafa odigrao takmičarski meč bilo je još u januaru na turniru u Brizbejnu.

Agasi: "Krivac" i Srbija

AMERIKANCI nemaju grend slem pobedinka već 21 godinu, tačnije od trijumfa Endija Rodika na Ju-Es openu 2003. Legendarni Andre Agasi slikovito je opisao kako su Đoković, Nadal i Federer naterali njegove zemljke na dug post.

- Ubeđen sam da su za to "krivi" Srbija, Španija i Švajcarska. Svako od njih je doneo pravo čudo, nešto jedinstveno. Zamisao da jedan od njih nije postojao, da li bismo govorili sada da bi druga dvojica imala 34, 35, 36 grend slemova - zapitao se Agasi, osmostruki osvajač najvećih turnira u belom sportu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!