NE DA TRON: Nole nastavlja da piše istoriju

Novosti online

26. 02. 2024. u 09:12

Srpski teniser Novak Đoković počeo je ovog ponedeljka 414. nedelju na prvom mestu ATP liste najboljih tenisera sveta.

НЕ ДА ТРОН: Ноле наставља да пише историју

Foto: Profimedia

Iako nije igrao još od Australijan opena, Novak Đoković je nastavio svoju dominaciju na ATP listi i ovog ponedeljka ušao je u 414. sedmicu!

To znači da je Nole sada dve godine duže na prvom prvom mestu od prvog narednog tenisera u istoriji, odnosno Rodžera Federera koji je u vrhu bio 310 sedmica.

S obzirom na to da je razlika među njima dvojicom 104 sedmice, a da jedna godina ima ukupno 52, jasna je računica koja kaže da je Novak nedodirljiv.

Nole sada ima 9.855 bodova i naredne sedmice ga čeka turnir u Indijan Velsu, a već se "čekirao" u SAD tako što je u Los Anđelesu uživo gledao meč između Galaksija i Intera iz Majamija.

Karlos Alkaraz je na drugom mestu sa 8.805, Janik Siner je treći sa 8.270, a zatim slede Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Holger, Rune, Hubert Hurkač, Aleks de Minor i Tejlor Fric.

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri u top 100, Laslo Đere je 35. na svetu, Miomir Kecmanović zauzima 51. mesto, Dušan Lajović je na 60. poziciji.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!