ŠOK U DOHI: Kvalifikantkinja iz Rusije izbacila prvu teniserku planete

Novosti online

23. 02. 2024. u 19:31

Najbolja teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek eliminisana je u polufinalu turnira u Dubaiju. Od nje je bila bolja Ruskinja Ana Kalinskaja (25) rezultatom 6:4, 6:4, posle više od sat i po vrmena igre.

ШОК У ДОХИ: Квалификанткиња из Русије избацила прву тенисерку планете

FOTO: Tanjug/AP

Kalinskaja je u glavni žreb stigla iz kvalifikacija, a nakon toga je nanizala sedam trijumfa u Ujedinjenim arapskim emiratima.

Prva teniserka planete je bila ta koja je prva napravila brejk u meču polufinala, ali je Kalinskaja brzo uzvratila sa jednim, pa drugim, kojim je povela u setovima.

Odmah na startu drugog perioda je Kalinskaja oduzela servis Poljakinji, potom i u sedmom gemu, da bi do kraja Iga uspela da vrati samo jedan.

U svom prvom finalu, i to na WTA 1000 turniru, Kalinskaja će se za trofej boriti sa Džasmin Paolini iz Italije, koja je prethodno pobedila Rumunku Soranu Kirsteu sa 6:2, 7:6

BONUS VIDEO: ZAGREVANjE: Kecmanović i Đoković pred meč Dejvis Kupa, Srbija - Italija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)