"KRALJ JE MRTAV!" Mediji širom sveta veličaju poraz Novaka Đokovića

Novosti online

26. 01. 2024. u 11:18

NOVAK Đoković je poražen u polufinalu Australijan opena, bolji od srpskog asa bio je Janik Siner sa 3:1 u setovima. Prirodno, ova vest je odjeknula kao bomba svetskim medijima i ima svakakvih reakcija.

КРАЉ ЈЕ МРТАВ! Медији широм света величају пораз Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Najoštriji naslov stiže iz Španije od Marke: "Siner ubio Đokovića". 

- Svežina 23-godišnjaka je bila kontrast negativnom jeziku tela 36-godišnjeg Đokovića koji neće imati još mnogo prilika da upiše svoje ime u rekord takmičenja - stoji u tekstu Marke.

Mundo Deportivo je takođe bio brutalan: "Nikad viđeno: Siner uništio Đokovićevu legendu na Australijan openu"

Nešto blaži naslov imao je španski AS - "Siner srušio Đokovića".

Mrtvog kralja je u naslovu koristio i australijski sajt "news.com.au" a on glasi - "Kralj je mrtav: Potres u teniskom svetu zbog senzacionalnog kraja Đokovićeve ere"

Čuveni francuski L'Ekip takođe Novaka oslovljava epitetom kralj u naslovu koji je jednostavan, ali efektan - "Kralj je pao".

FOTO: Tanjug/AP

 

Britanski Telegraf kao da likuje u naslovu: "Konačno je završen Đokovićev pobednički niz na Australijan openu".

Dejli mejl ima opširan naslov, gde na naslovnoj dominira natpis: "Nema puta nazad za Đokovića": Novak izgubio na Australijan openu prvi put posle 6 godina, Janik Siner skinuo sa trona desetostrukog šampiona u dominantnoj pobedi u 4 seta".

Gardijan je prilično ravan u naslovu: "Janik Siner prekinuo Đokovićev niz od 33 pobede i ušao u finale Australijan opena".

I američki ESPN ističe da je bilo dosta razloga koji su pokazivali da bi Siner mogao da pokvari Đokovićev napad na 25. grend slem.

- Verzija Novaka Đokovića koja je zakoračila na teren Rod Lejver arene je nešto što ranije nije viđeno u Melburn parku, objektu gde je on skoro obavezno igrao najbolji tenis u svojoj bogatoj karijeri. Upozoravajući znakovi si viđeni od otvaranja meča - piše ESPN.

Ipak, Amerikanci naglašavaju i da svako ko otpiše Đokovića to čini na svoju odgovornost.

- Ovaj poraz će verovatno imati uticaja. Vreme ga je konačno stiglo. Ali šampiona ne smete otpisati. Đoković je imao loš dan. Dešava se. Bez obzira na to šta se desi u nedeljnom finalu, Đoković će ostati svetski broj 1. I, u doglednoj budućnosti, on će i dalje biti igrač sa najvećom verovatnoćom da osvoji bilo koji turnir na kome učestvuje - ističe ESPN.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)