NIJE TO NOVAK ĐOKOVIĆ! Povređen, umoran, bez emocije doveo Srbiju na prag eliminacije

Novosti online

03. 01. 2024. u 08:22 >> 11:53

Srpski teniser Novak Đoković poražen je danas u Pertu od Australijanca Aleksa de Minora 6:4, 6:4 u prvom meču četvrtfinala Junajted kupa.

НИЈЕ ТО НОВАК ЂОКОВИЋ! Повређен, уморан, без емоције довео Србију на праг елиминације

Foto AP

Meč je trajao 92 minuta. De Minor je ostvario najveću pobedu u karijeri, pošto je uspeo da savlada Đokovića, koji nije prikazao svoju najbolju igru pošto je tokom meča imao problema sa povredom zgloba desne ruke. Srpski teniser je izgubio meč u Australiji posle šest godina.

Đoković je sigurno ušao u meč i na svoj servis poveo je 1:0 u prvom setu. Igralo se potom gem za gem do rezultata 3:3. De Minor je u sedmom gemu, koji je trajao 12 minuta, imao dve brejk lopte na servis srpskog tenisera, ali je Đoković uspeo da povede 4:3.

Srpski teniser je potom u pauzi između gemova zatražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa zglobom desne ruke, ali sudije to nisu primetile. Supervizor meča je ušao na teren i saopštio da fizioterapeut ne može da ukaže pomoć srpskom teniseru.

De Minor je u nastavku meča izjednačio na 4:4, a onda je u narednom gemu napravio brejk i poveo 5:4. Đokoviću je u pauzi između gemova ukazana pomoć. De Minor je zatim na svoj servis stigao do 6:4 i 1:0 u setovima.

Đoković je sigurno osvojio prvi gem u drugom setu iako je imao problema sa povredom ruke. Igralo se potom gem za gem, a De Minor je u sedmom gemu napravio brejk i poveo 4:3. Australijanac je zadržao dva gema prednosti, a drugi set je dobio rezultatom 6:4.

U ženskom singlu za Srbiju će igrati Natalija Stevanović umesto najavljene Olge Danilović, dok će Australiju predstavljati Ajla Tomljanović. Po završetku ženskog singla biće odigran duel miks dublova.

 

Novak Đoković - Aleksis de Minor 4:6, 4:6

 

Drugi set 4:6

4:6, 4:6 - De Minor je savladao Novaka Đokovića, koji danas od starta do kraja nije ličio na sebe. Ruku na srce, zapretio je na kraju Australijancu stigao do 40:40, spasio tri meč lopte, ali četvrtu nije uspeo.

4:6, 4:5 - Preživeo je Novak dvoj servis gem i ostao u životu, bar još jedan gem.

4:6, 3:5 - De Minor ekspresno osvaja svoj servis i dolazti na gem od velikog trijumfa, možda i najvećeg u karijeri.

4:6, 3:4 - Brejk De Minor! Đoković je sve su prilike položio oružje. Nema kod Novaka ni emocije, ni ti bilo čega.

4:6, 3:3 - De Minor i dalje bez izgubljenog poena na prvi servis, čak mu je i drugi proradio. A Novak kao da jedva čeka da se meč završi.

4:6, 3:2  - Videli smo još jedan nestvaran poen koji je otišao na stranu Australijanca. Međutim, Novak bolje servirao u ovom setu i mogao bi konačno da se probudi. Vreme je.

Foto AP

 

4:6, 2:2 - Još jedan siguran servis gem Australijanca, nije Đoković ni pokušao da zapreti

4:6, 2:1 - Preživeo je Novak još jedan svoj servis gem, ali daleko je od one igre po kojoj je godinama prepoznatljiv, čak je i emocije umirio koje su u jednom trenutku proključale zbog doktora turnira.

4:6, 1:1 - Činilo se da je Đoković konačno ušao u servis Australijancu, napravio je De Minor i dvostruku servis grešku, ali definitivno Noletu danas nešto fali. Ako ovako nastavi teško će izboriti i treći set, a ne dobiti meč.

4:6, 1:0 - Ljut je Novak kao ris na sebe, zglob, doktora... Odigrao je odlično prvi gem drugog seta, proradio je i servis. Dobar početak drugog seta.

Prvi set 4:6

4:6 - Igra i izgleda De Minor poput top pet tenisera sveta, a na drugoj strani ima Đokovića koji se predao. Australija vodi 1:0 u setovima

4:5 - Brejk De Minor! Đoković očigledno nije potpuno spreman za meč,a ima ultra raspoloženog rivala. Australijanac je napravio brejk, a Novak ponovo tražio pomoć doktora.

Foto: Printskrin

 

4:4 - Žalio se opet Novak na povredu. Turnirski doktor je prišao i izmasirao ruku Đokoviću. U pitanju je desna ruka, ali onda je sudija odbio da mu dozvoli medicinski tajmaut! Prekida se ova pauza i on mora na teren! A onda kakav autoritativan gem za Australijanca. De Minor igra kao da mu je najvažniji meč u karijeri, a kod Đokovića se oseti dugačka prethodna sezone.

4:3 - Strašan sedmi gem prvog seta smo gledali. Novak je spasao jednu brejk loptu, kada su milimetri bili na strani Srbina. Uspeo je Đoković nekako da okrene gem i zadrži prednost, što je jako bitno, s obzirom kako Australijanac igra. Imao je dve brejk lopte De Minor, ali Nole je pokazao zbog čega je najveći svih vremena. I kada ne igra sjajno Nole je u igri i životu. 

3:3 Australijanac igra kao u transu, videli smo i najlepši poen na meču koji je otišao na stranu rivala. Đoković još nije upalio motore kako on zna i ume, a Aleksis igra možda i najbolji svoj tenis.

3:2 - Ponovo jedan teži gem za Novaka nego li što je to bilo za njegovog rivala. Đoković je počeo da se malo muči na servis, ali zglob deluje dobro što je najvažnije.

2:2 - De Minor je odigrao još jedan odličan servis gem. Australijanac ne dozvoljava Novaku da mu zapreti. Samo jedan poen je osvojio Srbin u ovom gemu.

2:1 - Nije dobro krenuo gem, ali se dobro završio. Prvi poen na servis Đokovića osvojio je rival, stigao i do 30:30, posle jednog lošeg smeča Srbina, a onda brzina više i novi gem u džepu. Ori se sa tribina "Nole, Nole..."

1:1 - Biće gusto. De Minor odgovara Novaku na isti način, sjajan servis gem Australijanca, koji deluje odlično i ima čini se nikada veću priliku da savlada rovitog Srbina. 

Foto AP

 

1:0 - Đoković odlično otvara meč protiv De Minora. Novak sa nulom kreće u pohod. Samo je Australijanac imao šanse u jednoj razmeni da osvoji poen, ali Đoković od starta je rivalu dao doznanje ko će danas biti gazda u Pertu.

 

Uoči meča

Novak Đoković započinje program na Junajted kupu u Pertu, kada su Srbija i Australija u pitanju, i probaće da našu državu približi plasmanu u polufinale.

On će zaigrati od 10 časova po srpskom vremenu, a rival će mu biti Aleksis de Minor.  Podsećanja radi, Australijanac je imao zanimljivu izjavu o najboljem teniseru planete, tokom virusa korona, kada je žestoko kritikovao Đokovića sa sunarodnikom Džejmsom Dakvortom. Tačnije, podsmevali su se Novaku tokom ATP kupa.

Novak je, kao što već svi znate, političkim odlukama svojevremeno deportovan iz Australije i pored toga što je dobio medicinsko izuzeće da učestvuje na turnirima u "zemlji kengura", a tom prilikom je Dakvort na jednoj konferenciji za medije istakao:

- Kriterijumi su takvi, medicinski panel je nezavistan, ako je ispunio te kriterijume, treba mu omogućiti da dođe ovde.

Na njegove reči nadovezao se naredni Đokovićev rival, Aleks de Minor.

- To je baš politički korektno. Da... Kao što je Džejms mudro zborio. Rekao je prave stvari - rekao je De Minor sa podsmehom, pa je čak prasnuo u smeh.

Nole mu se osvetio već prošle godine na Australijan openu, kada ga je Srbin počistio sa terena (6:2, 6:1, 6:2), nema sumnje da će tako biti i danas.

Posle Đokovića, ali ne pre 11.30, očekujemo na terenu Olgu Danilović koja će igrati sa Ajlom Tomljanović. Hrvatica koja od 2018. igra za Australiju trenutno je 292. na VTA listi, ali ne treba to da zavara. Dugo nije igrala zbog povrede kolena pa joj je pao renking, ali ona je zapravo prošle godine u jednom momentu bila 32. na svetu. Igrala je četvrtfinale Vimbldona i Ju-Es opena i sigurno je favorit na ovom meču.

Ipak, zaista bi bilo dobro da Novak i Olga već na startu obezbede pobedu. Protiv Češke i Kine smo to morali tek posle miks dubla, a sada su tu Australijanci apsolutni favoriti. Storm Hanter i Metju Ebden su specijalisti za dubl i veliko bi iznenađenje bilo da tu Australija ne uzme bodove. 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao