"DOBRO PITANJE!" Novak Đoković ne skriva: E, hoću da ga prestignem!

N. Rašić

23. 11. 2023. u 10:43

Novak Đoković je ovih dana, sa pravom, glavna tema u svetu tenisa, a najnovije vesti koje o njemu stižu iz Španije - stižu sa naslovne strane.

ДОБРО ПИТАЊЕ! Новак Ђоковић не скрива: Е, хоћу да га престигнем!

Foto: N. Rašić

 

 

Novak Đoković i Rafael Nadal / Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nole je dao opširan intervju za najtiražniji španski dnevni list "Marku", i uvodni deo te priče ide ovako:

"Novak Đoković, koji je po sedmi put pobedio u ATP finalu u Torinu, debituje danas u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Kamerona Norija. Srbin, koji sezonu želi da zaokruži titulom u najvećem takmičenju za države, pričao je za Marku o svojoj karijeri, ciljevima i rivalstvu sa druga dva člana Velike trojke.

Marka: Ti si rekorder u tenisu. Šta je sledeće što ćeš pokušati da ostvariš?

Nole: To je dobro pitanje. Verovatno rekord u vezi sa najviše osvojenih titula. Želim da osvojim što više turnira i prestignem Džimija Konorsa. Uvek se na horizontu vide rekordi koji se mogu oboriti. Isto tako, želim da ostavim svoj trag u istoriji, to je najvažnije. Da bih osvojio velike titule, moram da zadržim nivo intenziteta, posvećenosti i motivacije.

Marka: Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkaraza, komentariše da njegov učenik mora da uči od vas u smislu profesionalizma, života "za tenis''.

Nole: Drago mi je što ste to rekli o meni. Veoma poštujem Ferera, na osnovu činjenice da je bio broj jedan. Uvek sam bio impresioniran koliko je bio profesionalan i ozbiljno se bavio tenisom. Ohrabrujem Alkaraza ne samo da postigne uspeh, već i da zadrži skromnost i šampionski mentalitet. Zahvaljujući Huanu Karlosu i njegovoj porodici, on je zreliji nego što mu godine sugerišu. On ima samo 20 godina, ali se na terenu ponaša kao neko ko ima mnogo iskustva i zrelosti. Ako analiziram godinu, mogao bih da kažem da je bilo dobro za mene što sam izgubio od Karlosa (na Vimbldonu) jer me je to motivisalo za ostatak sezone.

Novak Đoković, veliki intervju za "Marku" Foto: N. Rašić

Podsetimo, Novak Đoković je sada "na Rafinom" terenu, u Malagi, ali ne zbog Nadala nego jer ga čeka...

Dejvis kup, Malaga 2023 - žreb i raspored mečeva

Tokom rekordne, 400. nedelje koju Nole provodi na vrhu ATP liste, teniska reprezentacija Srbije će u Malagi pokušati da drugi put u istoriji Dejvis kupa osvoji čuveni pehar, tzv. "salataru".

Prvi rival na tom putu je Velika Britanija, sa kojom naši teniseri, predvođeni najboljim igračem sveta, igraju u četvrtak od 16 časova.

Prebrode li Britance (kroz dva meča u singlu i jedan u dublu), Srbi će u subotu igrati  u polufinalu protiv boljeg iz meča Italija - Holandija.

Na startu nadmetanja desilo se veliko iznenađenje, jer je eliminisan aktuelni šampion Dejvis kupa.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom