"NEMAM ODGOVOR NA TO..." Novak Đoković žestoko razočarao zapadni teniski svet

Novosti online

28. 09. 2023. u 08:44

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, a nakon osvojene 24. grend slem titule na Ju-Es openu u Njujorku, odlučio je da se odmori i zameni teniski reket palicom za golf.

НЕМАМ ОДГОВОР НА ТО... Новак Ђоковић жестоко разочарао западни тениски свет

FOTO: Tanjug/AP

Nole se pojavio u Rimu gde je učestvovao na "Rajder kupu", a društvo su mu pravile zvezde potput Gereta Bejla, Luisa Hamiltona i mnogih drugih. Kao i u svemu, Nole je ubedljivo pobedio i u golfu.

Iskoristio je priliku Đoković i da odgovara na pitanja novinara, a prvo je pričao o planovima.

- Grend slem sezona je završena, ali imamo još nekoliko meseci do kraja sezone. Igraću Bersi, jedan od turnira iz serije 1000. Zaista važan na ATP turu. Potom Završni turnir u Italiji, a onda i Dejvis kup za Srbiju, moju zemlju. To je veliki cilj za kraj sezone. U plej-ofu smo, u četvrtfinalu, tako da se nadam da ćemo se dočepati trofeja - rekao je Nole i tako razgalio fanove u Srbiji.

Podsetili su Novaka i na komentar Danila Medvedeva koji je nakon poraza u finalu Ju-Es opena pitao najboljeg tenisera sveta "šta radi još tu sa 36 godina".

- Nemam odgovor na to - rekao je Nole uz osmeh, ali je ipak dao zapadnim dušebrižnicima razlog da se dobro zamisle.

- Očigledno je bilo istorijsko, ispunjavajuće. Neverovatno uzbuđenje što sam osvojio 24. grend slem. Uvek su grend slemovi i nedelje na prvom mestu bili najvažniji. Mislim da sam imao sreće što sam većinu svoje karijere proveo bez povreda. Fokusirao sam se na širu sliku, dugoročno i dosta uložio kako bih mogao da što više godina zadržim ovaj nivo. Znao sam da ću, ako se to desi, ako budem imao dugu karijeru, uspeti da osvajam grend slemove. I dalje sa 36 godina napredujem, mislim da godine ne utiču na mene mnogo, da kucnem u drvo. Nadam se da ću imati još nekoliko sjajnih godina na grend slemovima, posebno jer su to moji najviši ciljevi i prioriteti - završio je Novak Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!