NI PUTIN SE OVOG NE BI SETIO: Svet u neverici, ovaj trofej je Andrej Rubljov dobio u Nemačkoj! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

18. 09. 2023. u 17:46

Dok Novak Đoković planira kako da na najbolji način prođe kroz buran predstojeći takmičarski period, vrlo interesantno je i na nekim drugim teniskim nadmetanjima.

НИ ПУТИН СЕ ОВОГ НЕ БИ СЕТИО: Свет у неверици, овај трофеј је Андреј Рубљов добио у Немачкој! (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, u danu u kome je Novak Đoković obavestio javnost o odustajanju od turnira "Masters serije 1000" u Šangaju, u Frankfurtu se privodilo kraju vrlo zanimljivo tenisko nadmetanje.

A sam kraj je bio šokantan za mnoge.

U pomenutom nemačkom gradu osmorica izuzetnih tenisera učestvovala su u nečemu što se zove "Konačni teniski obračun". Tako glasi puno ime turnira, čija je engleska skraćenica UTS (od "Ultimate Tennis Showdown") pa je nešto poznatiji po tome, ali pre svega - po prilično nesvakidašnjim pravilima.

To tenisko takmičenje koje su, u pandemijsko vreme, osmislili poznati trener Patrik Muratoglu i australijski teniser Aleksej Popirin, odvija se uz propise kakvih nema na drugim turnirima. Recimo, ne igra se na setove, nego na vremenski ograničene četvrtine, teniseri imaju samo po 15 sekundi za servis posle završenog poena, a tu su i "kartoni" koji omogućavaju igračima da, recimo, oduzmu pravo rivalu na drugi servis, kao i "nokaut" pravilo - da se četvrtina završi ako neko povede sa deset poena razlike.

Uglavnom, na frankfurtskom turniru, na kome su učestvovali a bez finala ostali Gael Monfis (Francuska), Dijego Švarcman (Argentina), Jan-Lenard Štruf (Nemačka), Kristofer Jubanks (SAD), Kasper Rud (Norveška) i Benoa Per (Francuska), u finalu su se nadmetali Rus Andrej Rubljov i Bugarin Grigor Dimitrov koji je u poslednji čas zamenio Danila Medvedeva, koji je odustao usled umora zbog Ju-Es opena.

I, nakon što je Rubljov pobedio Dimitrova sa 14:13, 12:17, 11:10, 17:16, dobio je trofej koji je izazvao ogromnu pažnju širom sveta:

Rusu je uručena nagrada u vidu munje, ali...

... mnogi su odmah spazili da levo i desno od mesta gde šampion UTS turnira u Frankfurtu drži trofej - jasno mogu da se vide grafički prikazi latiničnog slova "Z", baš onog koji koristi deo ruske vojske u aktuelnom ratu u Ukrajini.

Takvo znamenje, u ruci ruskog tenisera, baš u ovim danima... Pa, kada se to uzme u obzir - onda i ne čude brojne reakcije na društvenim mrežama. A ni u jednoj od njih "munja" nije u glavnoj ulozi, niti Rubljov, već upravo dvostruko "Z" koje je podigutno kao znak pobednika.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, sve i o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!