"ĐOKOVIĆ JE PREVIŠE DOBAR": Reči teniskih legendi pred polufinale Ju-Es opena odjekivaće Srbijom

Novosti online

07. 09. 2023. u 15:42

Najbolji srpski teniser Novak Đoković slavio je rezultatom 3:0 protiv Tejlora Frica i to pred domaćom publikom u Njujorku. Drugi igrač planete plasirao se u polufinale gde čeka duel sa Benom Šeltonom. Eksperti "Eurosporta" za "Novosti" su analizirali trijumf Srbina u četvrtfinalu Ju-Es opena.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ПРЕВИШЕ ДОБАР: Речи тениских легенди пред полуфинале Ју-Ес опена одјекиваће Србијом

Tanjug/AP

Mats Vilander, Barbara Šet i Aleks Koreča složni su u jednom - Novak Đoković je zasluženo, i neočekivano lako savladao Tejlora Frica. 

- Pomalo je bio dosadan meč, očekivao sam da ga Novak Đoković dobije. Publika je bila svesna da je Nole na šampionskom nivou, te mu je na kraju poslala podršku. Novak se osećao prijatno. Fric je do četvrtfinala došao na krilima dobre forme. Srbin je strpljivo čekao priliku, napadao je kratke lopte. Serva je ono što je Đoković dosta popravio, ali u meču protiv Amerikanca nije imao potrebu da se uzda u taj udarac, rekao je Mats Vilander. 

Barbara Šet podsetila je da Đoković sada ima 8:0 skor pobeda protiv Frica. 

- Osmi put u karijeri pobedio je Tejlora. Imao je kontrolu tokom celog meča. Stil igre koji gaji Amerikanac odgovara Novaku, taktika koju forsira ne može da povredi Srbina. Pokušao je promenama ritma, igrom sa dosta spina, ali Nole nije ni u jednom trenutku bio u opasnosti. Delovalo je da se nije dobro kretao Fric, poručila je Barbara. 

Španac je istakao da je psihička prednost bila na strani drugog nosioca Ju-Es opena. 

- Deluje da Novak uvek zna šta mora da učini. Kada igrate protiv igrača koji vam nije naneo poraz, u prednosti ste od izlaska iz svlačionice, znate da je pobeda vaša. Đoković je bio spreman za velike udarce iako Fric nije verovao u sebe zato što je Đoković previše dobar, istakao je Koreča. 

Sve najnovije vesti sa Ju-Es opena pratite na portalu "Novosti", a mečeve uživo gledajte na "Eurosportu".

BONUS VIDEO: Mekinro za „Novosti“: Đoković i Alkaraz favoriti za finale Ju-Es opena 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)