UMALO SENZACIJA U SINSINATIJU: Karlos Alkaraz je definitivno u problemu

Novosti online

16. 08. 2023. u 08:33

KARLOS Alkaraz je prošle sedmice eliminisan u četvrtfinalu Montreala od Tomija Pola, a da nije u formi pokazao je i u Sinsinatiju.

УМАЛО СЕНЗАЦИЈА У СИНСИНАТИЈУ: Карлос Алкараз је дефинитивно у проблему

FOTO: Tanjug/AP

Ruku na srce, španski teniser plasirao se u osminu finala mastersa u Sinsinatiju, mada je morao da igra tri seta protiv Australijanca Džordana Tompsona - 7:5, 4:6, 6:3!

Meč je trajao dva sata i 48 minuta i prvi reket sveta je uspeo da stigne do svog 50. trijumfa ove sezone. Naredni rival će mu biti bolji iz duela Igo Imber - Tomi Pol.

Alkaraz je duel otvorio tako što je propustio četiri brejk šanse na startu. Tompson svoje nije i poveo je sa 4:2 pre nego što je usledio ribrejk i izjednačenje (4:4). Španac je zatim u 11. gemu još jednom oduzeo servis Tompsonu i na kraju trijumfovao sa 7:5.

Australijanac je bolje igrao u drugom i posle 2:2 poveo je sa 5:2. Međutim, Karlitos opet vraća brejk i kada se činilo da sledi izjednačenje, Tompson je iznenadio i novim brejkom stigao do 1:1 u setovima.

U trećem je Alkaraz odmah poveo sa 2:0, potom je uzeo brejk i na servis rivala u poslednjem gemu, iskoristio je svoju prvu meč-loptu i slavio sa 6:3.

U trećem kolu će Alkaraz igrati sa boljim iz duela Tomija Pola i Igoa Imbera. Međutim, definitivno Španac nije u formi sa Vimbldona i biće u problemu na američkoj turneji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost