ŠTA ĆE NA OVO REĆI NOVAKOVI NAVIJAČI: Hrvat proglasio Federera za najvećeg tenisera ikada

Novosti online

21. 07. 2023. u 19:00

DEBATA oko najboljeg tenisera svih vremena traje i trajaće još. O tome je dovodio bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić.

ШТА ЋЕ НА ОВО РЕЋИ НОВАКОВИ НАВИЈАЧИ: Хрват прогласио Федерера за највећег тенисера икада

FOTO: EPA

Nekada treći igrač sveta i bivši trener Rodžera Federera ceni sve što je uradio Novak Đoković, ali za najvećeg smatra Švajcarca.

- Ko je najbolji u istoriji? Za mene je to onaj koji je najviše uticao na sport kojim se bavi. Možda nisam objektivan, ali postoji velika razlika između toga da li ste najbolji ili najuspešniji. Đoković je uspešniji, ali pogledajte primer Majkla Džordana pa ćete znati o čemu govorim. On nema najviše titula u istoriji, ali ga svi smatraju najvećim. Dakle, Novakovi rezultati ne prevazilaze ono što je uradio Federer - rekao je Ljubičić za švajcarske medije.

Ivan Ljubičić foto: EPA

Potom je dodatno pojasnio zašto osvajača 20 grend slem titula smatra za najvećeg tenisera ikada.

- Divim se Novakovoj odlučnosti, žaru koji ima u očima, upornosti... Njegova svakodnevna potraga za ravnotežom i sposobnosti da se napaja negativnim stvarima oko sebe, to je zapanjujuće. Uvek traži dodatni podsticaj. Ipak, niko se Rodžeru neće približiti po tome koliko je dao tenisu. Čovek je 19 godina zaredom bio najomiljeniji igrač na turu. Sumnjam da u sportu postoje osobe koje su bile toliko voljene i koje su toliko uticale na ljude kao što je to Rodžer radio - zaključio je Ljubičić.

Podsetimo, Đoković je osvojio tri grend slem titule više od Federera, a bolji je i u međusobnim mečevima sa Švajcarcem - 27:23.

BONUS VIDEO: DRAMA NA VIMBLDONU: Klimatski aktivisti dva puta prekidali meč

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!