OVO NIJE USPEO NI ĐOKOVIĆ! Karlos Alkaraz bi da u julu uradi nešto ni Novak nije tokom karijere

Novosti online

27. 06. 2023. u 15:41

KARLOS Alkaraz pun samopouzdanja ide na Vimbldon. On je osvojio prvu titulu u karijeri na travi, pobedivši Aleksa De Minora u finalu Kvinsa, a sada će pokušati da uradi nešto što je samo sedmorici tenisera pošlo za rukom.

ОВО НИЈЕ УСПЕО НИ ЂОКОВИЋ! Карлос Алкараз би да у јулу уради нешто ни Новак није током каријере

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Španac ima priliku da u jednoj sezoni osvoji Kvins i Vimbldon, što od aktivnih igrača nije uspeo da uradi ni Novak Đoković koji je četvorostruki šampion grend slema koji se održava u Londonu.

Poslednji koji je "objedinio" dve engleske titule na travi je Endi Mari 2016. godine. Osim njega titule na turnirima u Londonu "vezali" su još samo Džimi Konors, Džon Mekinro, Boris Beker, Pit Sampras, Lejton Hjuit i Rafael Nadal.

Ipak, Alkarazu neće nimalo lako biti da ostvari ovaj podvig, s obzirom na to da je Đoković "kralj Vimbldona". Nole se nalazi u seriji od 28 vezanih trijumfa, a na Centralnom terenu nije izgubio čak 10 godina.

Vimbldon se igra od 3. do 16. jula.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove