TREĆI SKANDAL U MADRIDU! Prvo uvreda za Beloruskinju, potom bezobrazna pomoć Alkarazu u finalu, a sad i ovo

Novosti online

11. 05. 2023. u 18:42

ATP turnir masters serije u Madridu se ove godine nije proslavio.

ТРЕЋИ СКАНДАЛ У МАДРИДУ! Прво увреда за Белорускињу, потом безобразна помоћ Алкаразу у финалу, а сад и ово

FOTO: Tanjug/AP

Uopšte.

Prvi skandal dogodio se kada je javnost videla kakvu i koliku tortu je od organizatora dobio Karlos Alkaraz, a kolicnu Arina Sabalenka. Belorusinja je, podsetimo, takođe proslavila rođendan, ali je zbog značajno drugačijeg tretmana od mladog Španca izazvala priličnu nevericu u "belom sportu", o čemu su vam "Novosti" već pisale.

A na našem portalu mogli ste potom da pročitate i o drugom madridskom skandalu, odnosno tvrdnji da su organizatori tamošnjeg mastersa favorizovali Karlosa Alkaraza u finalu: pred borbu za trofej koju je vodio sa Janom Lenardom Štrufom, 20-godišnjaku su na nesportski način olkašali posao.

Tu, međutim, nije bio kraj neverovatnim dešavanjima.

"Novosti" vam prenose u celosti saopštenje kojim su se danas javnosti obratili organizatori turnira u glavnom gradu Španije:

"Iskreno se izvinjavamo svim igračima i navijačima koji su očekivali više od Madrid opena. To što nismo pružili priliku finalistima u ženskom dublu da se obrate javnosti po završetku meča je neprihvatljivo, i mi smo se direktno izvinili Viktoriji, Beatriz, Koko i Džesiki. Radimo i unutar naše organizacije, i zajedno sa VTA, na tome da se koriguju naši postojeći protokoli i posvećeni smo tome da se popravljamo u danima mkoji predstoje. Napravili smo grešku i ovo se više neće ponoviti", navodi se u ssaopštenju koje je potpisao Đerar Tsobanian, izvrši direktor madridskog teniskog turnira.

Inače, u finalu ženskih parova, Viktorija Azarenka i Beatriz Hada Maja su sa 6:1, 6:4 savladale Koko Gof i Džesiku Pegulu, prve nosioce u nadmetanju dublova.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)