"JOŠ SAM GLADAN...": Novak Đoković o borbi sa lavovima, Srbiji, Federeru i Nadalu

Novosti online

11. 05. 2023. u 11:12

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dao je intervju za „Gazetu delo sport“ pred svoj prvi meč na mastersu u Rimu

ЈОШ САМ ГЛАДАН...: Новак Ђоковић о борби са лавовима, Србији, Федереру и Надалу

FOTO: Tanjug/AP

- Svakako da je jedno od najlepših sećanja ta prva titula 2008. godine, kada sam u finalu pobedio Vavrinku. Imao sam samo 20 godina, a osvojio sam trofej na jednom od najlepših i najvažnijih turnira. Tada još nije bio postavljen novi Centralni teren, igrali smo na Pjetranđeliju, što je verovatno najlepši teren, sigurno jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najjače. Imao sam set zaostatka protiv veoma jakog rivala, ali uspeo sam da se oporavim, dokazavši da mogu da budem dobar i na šljaci. Svakako da se i drugih mečeva sećam sa zadovoljstvom, posebno onih protiv Federera i Nadala, jer pobediti njih je uvek imalo posebnog značaja, oni su protivnici koji su me pratili celog života - rekao je Đoković za „Gazetu delo sport“

Prvi reket sveta govorio je o tome koliko voli Italiju, a Italijanima je pokušao da objasni da dele sličan način života sa Srbima.

- U vašoj zemlji ima svega: tradicije, kulture, dobre hrane, strasti prema sportu i posebno za tenisom. Italija je naprečac osvojila moje srce. Prvo geografski, moja zemlja Srbija je blizu, skoro u susedstvu, uvek sam sa posebnom pažnjom pratio šta se dešava u vašoj zemlji. I onda, veoma smo slični po karakteru, mi volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije - rekao je Novak.

Srpski as perfektno govori italijanski jezik i nailazi na podršku od strane italijanskih navijača, ali postoji izuzetak kada jednostavno ne mogu da navijaju za Novaka, to je u slučaju kada on igra protiv domaćih tenisera.

- Da vam kažem, kada neko od vaših igrača igra na Foro Italiku, to je neverovatno. Ta podrška vas tere da često igrate iznad svojih granica. Istovremeno, kao protivnik, nikad ne želite sa druge strane mreže Italijana, jer vam se čini da se borite u areni sa lavovima! - slikovito je opisao Novak.

Za kraj razgovora Novak je poručio da je još uvek gladan titula.

- Ne znam koliko ću još biti gladan titula, mogu da vam garantujem da je to još prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše - zaključio je šampion Rima.

Đoković odbranu trofeja počinje u petak za kad je zakazan susret drugog kola u kom igra protiv argentinskog tenisera Tomasa Martina Ečeverija.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)