I RUSI SU U ČUDU: On igra protiv Novaka Đokovića?!

Novosti online

10. 04. 2023. u 22:19

NOVAK Đoković započinje pohod na ATP turnir masters serije u Monte Karlu, a prvi rival mu je - prilično neočekivan.

И РУСИ СУ У ЧУДУ: Он игра против Новака Ђоковића?!

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

U pitanju je Rus koji je i same Ruse iznenadio svojim uspehom u Kneževini.


Naime, Ivan Gahov, koji je 185. na svetskoj rang listi, priredio je senzaciju u uvodnom kolu (u kome je Nole bio slobodan). Savladao je Rus 55. sa ATP liste, Amerikanca Makenzija Mekdonalda sa 7:6(6), 2:6, 6:3 i to posle dva sta i dva minuta igre.


To je ujedno njegova prva pobeda u ATP konkurenciji, a prethodni pokušaj je imao 2022. godine, kada je u Kicbilu, na turniru iz serije 250, izgubio sa 3:6, 7:6(5) 4:6 od Nemca Janika Hafmana.


Gahov je i svoje sunarodnike iznenadio uspehom u Monte Karlu, tim pre što više ne spada u mlade tenisere: 26 godina mu je, a tek je pre osam dana osvojio prvu titulu, i to - na čelendžeru. On je Gastoa Eliaša iz Portugalije (222. na svetskom rangiranju) u finalu u Đironi savladao tako što mu je, pri rezultatu 1:1 u setovima, rival predao meč.


Tokom profesionalne karijere, mahom na čelendžerima, ovaj Rus je triput pobedio igrače iz Top 100 ATP liste, a isto toliko puta je od takvih rivala i izgubio.

Od tri te pobede, dve je ostvario u ovogodišnjim kvalifikacijama u Monte Karlu, gde je najpre senzacionalno eliminisao 49. sa svetskog rangiranja, Adrijana Manarina, i to uz nesvakidašnji rezultat - 1:6, 6:0, 6:1, a onda je pobedio Francuza Lika van Ašema sa 6:3, 0:6, 6:2.

Sledeći rival mu je Nole, i to u ne baš idealnom terminu.

ATP Monte Karlo - Turnir koji je Novak Đoković "jedva čekao"

Đoković je turnir u Kneževini osvojio dva puta, ali ne u skorije vreme - 2013. i 2015. godine.

Prošle sezone zaustavljen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, a upravo je nadmetanje u Monte Karlu turnir koji Novak najduže čeka da ponovo osvoji, kada se radi o najvećim takmičenjima - mastersima i grend slemovima.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom