NOVAK ĐOKOVIĆ U POLUFINALU? TO ZNAČI SAMO JEDNO... Pomalo nestvarna situacija na Australijan openu

Č. V.

25. 01. 2023. u 18:50

NOVAK Đoković je furiozno prošao kroz poslednja dva meča na Australijan opena i stigao je do polufinala, a kada dođe u tu fazu takmičenja - razloga za brigu nema.

НОВАК ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ? ТО ЗНАЧИ САМО ЈЕДНО... Помало нестварна ситуација на Аустралијан опену

FOTO: AP/Tanjug

Mučio se Nole od starta uvodnog grend slema sa povredom zadnje lože leve noge. Problem je bio vidljiv u prva tri meča, da bi potom protutnjao kroz osminu finala i četvrtfinale i poslao poruku rivalima da je spreman da ponovo ispiše istoriju "belog sporta".

Naime, trenutno petom igraču planete je ovo deseti ulazak u polufinale Australijan opena i kad stigne do ove faze turnira, pehar na kraju završi u njegovim rukama:

Devet puta je do ove godine stizao u polufinale AusOpena, devet puta je u polufinalu pomenutog turnira pobeđivao, a onda pobeđivao i u sledećem meču, onom za grend titulu.

I, ne samo to.

Đoković je pregazio Andreja Rubljova, te je trijumfom nad Rusom produžio niz pobeda u Melburnu na 26. Takođe, čak pet godina ne zna za poraz na "Ozi openu".

Srpskom asu je ovo 44. polufinale grend slema, ispred je samo Rodžer Federer sa 46, dok je Rafael Nadal daleko iza - 38. Ono što je posebno impozantno je to da od danas Novak ima dvocifren broj plasmana u polufinale na sva četiri najveća turnira – Australijan open 10, Rolan Garos 11, Vimbldon 11, Ju-Es open 12, a i procentualno je daleko najbolji i konkurenciju je ostavio u prašini.

Za 44 polufinala bilo mu je potrebno 69 nastupa (63,77 odsto "uspešnosti"). Rodžeru Federeru 81 turnir za 46 polufinala (56,79%), a Rafaelu Nadalu za 38 polufinala 67 grend slem nadmetanja (56,71%).

Podsetimo, Đoković u narednoj rundi Otvorenog prvenstva Australije igra protiv Amerikanca Tomija Pola, dok se u drugom polufinalu sastaju Stefanos Cicipas i Karen Hačanov.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri