"ĐOKOVIĆ JE IGRAČ SVETSKE KLASE!" Legendarni Britanac veruje u Novaka: Osvojiće dva grend slema naredne godine

Novosti online

21. 11. 2022. u 15:32

NOVAK Đoković na najbolji mogući način završio je ovu sezonu, a legendarni britanski teniser Greg Rusedski govorio je srpskom asu.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ИГРАЧ СВЕТСКЕ КЛАСЕ! Легендарни Британац верује у Новака: Освојиће два гренд слема наредне године

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno 5. igrač planete u meču za trofej u Italiji slavio je protiv Norvežanina Kaspera Ruda, a nekada četvrti teniser sveta ističe da je Nole i dalje na vrhuncu i da može da osvaja titule sa najvećih turnira.

- Đoković će u sledećoj godini osvojiti najmanje dva grend slema. Vidim da Rafa osvaja Rolan Garos i Alkaraz možda odbrani titulu na Ju-Es openu - rekao je Rusedski.

Ipak, smatra da je konkurencija za osvajanje trofeja sada mnogo veća.

- Dolazi Holger Rune, tu je Janik Siner, sva ta mlada imena. Saša Zverev se vraća posle operacije, muški tenis će i dalje biti veoma uzbudljiv.

Kada je Australijan open u pitanju, nema dilemu ko je glavni favorit da slavi u Melburnu.

- Nema nikakve sumnje, Novak je prvi favorit. Verujem da bi osvojio pehar i ove godine da mu je dozvoljeno da igra. Osvojio je pehar devet puta, to je njegov najbolji slem. Nema nikakve dileme. On je igrač svetske klase, ima sve što je neophodno za osvajanje velike titule.

Veruje da je pred Srbinom još nekoliko godina u kojima će biti na vrhuncu.

- Novak želi da bude GOAT, ne vidim što ne bi igrao tako dobro još nekoliko godina. Ne zaboravimo da je Martina Navratilova osvojila poslednji Vimbldon sa 39 godina, tako da vidim Novaka kako igra još četiri-pet godina. Zamislite koliko još slemova može da osvoji za to vreme. Ne mislim da je njemu u glavi samo muški rekord, on ide na opšti rekord. Margaret Kort ima 24, Serena Vilijams 23. On želi da ima barem 25.

Ne krije ovaj 49-godišnjak rođen u Montrealu da bi voleo da Đoković na sledeći Vimbldon dođe kao prvi na ATP listi.

- Od Vimbldona na ovamo bio je briljantan. Ponovo je na misiji. Pazite dobro, mogao bi lako da bude broj jedan pred Vimbldon sledeće godine - zaključio je Rusedski.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024