NADAL SE OGLASIO POSLE DEBAKLA: Rafa kao pokvarena gramofonska ploča

Novosti online

14. 11. 2022. u 08:51

Američki teniser Tejlor Fric pobedio je sinoć u Torinu drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala sa 7:6, 6:1, u meču prvog kola "zelene grupe" na završnom mastersu.

НАДАЛ СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ ДЕБАКЛА: Рафа као покварена грамофонска плоча

FOTO: Tanjug/AP

- Mislim da je prvi set bio solidan, ali Tejlor je imao neverovatan meč. Moja partija u drugom setu bila je razočaravajuća. Servis mi je dobro funkcionisao u prvom setu, ali sam imao teškog rivala prekoputa, a na ovom meču svaki detalj je pravio razliku. Oni su bili na strani tenisera koji je imao više samopouzdanja - rekao je Nadal.

Španac kao po običaju nastavlja da traži izgovore i ponaša se poput pokvarene gramofonske ploče.

- Povratak na teren posle nekoliko mečeva nije idealan scenario. Kada se vratim iz povrede potrebne su mi pobede da bih vratio samopouzdanje. Ali kada igrate protiv najboljih, onda se stvari komplikuju. Ovo nije idealan turnir na kojem treba da vratim samopouzdanje. Ali moram to da prihvatim i nastavim da radim. Učinak na treningu je bio mnogo bolji nego na meču. Znam da imam pravi stav, ali ne pokazujem potreban nivo u mečevima - dodao je Španac.

Na kraju Nadal priznaje da je razočaran iako je rival pokazao da je trenutno druga dimenzija za Španca.

- Znam da je ovo što mi se dešava normalno posle svega što se dogodilo u poslednjih pet meseci, ali to me ne sprečava da budem razočaran. Danas se sve događalo brzo. U većini poena on je napadao, a ja se branio. Nedostajala mi je brzina nogu i mentalna snaga. Igrao je na odličnom nivou i stavljao me pod pritisak - kazao je Nadal.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke i upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek-dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!