NOVAK SILNI! Đoković uništio Čileanca u svom pohodu na novi trofej: Srpski čas tenisa u Kazahstanu

Novosti online

05. 10. 2022. u 13:01

NOVAK Đoković danas je na ATP turniru u Astani ukrstio rekete sa čileanskim teniserom Kristijanom Garinom i stigao do ubedljivog trijumfa rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

НОВАК СИЛНИ! Ђоковић уништио Чилеанца у свом походу на нови трофеј: Српски час тениса у Казахстану

Foto: Profimedia

Novak Đoković danas je krenuo u pohod ka 90. trofeju u karijeri na turniru u Astani.

Protivnik je bio trenutno 81. igrač na ATP listi, ali i momak koji je ispisao istoriju svoje zemlje na šljaci Vinja del Mara, kada je 2013. sa 16 godina i 8 meseci pobedio Dušana Lajovića i tako postao najmlađi Čileanac sa ATP pobedom. 

On je 2013. godine osvojio  juniorsku Rolan Garos tako što je u finalu pobedio Aleksa Zvereva, a svih pet ATP titula u karijeri uzeo je na šljaci. 

Danas se igralo na tvrdoj podlozi u Astani, a na njoj je postojao samo jedan čovek - Novak Đoković. Srpski as demonstrirao je razliku u klasi i ponovo podsetio na Noleta sa vrhunca karijere, u prepoznatljivoj top formi i sa samo njemu svojstvenom gladi u očima.

Brejk na samom početku, već u prvom gemu Novaka na servis protivnika bio je nagoveštaj šta danas čeka Garina u Kazahstanu. Bila je to "igra mačke i miša", Novak je ubijao protivnika razornim servisima, igrao riskantno, reklo bi se za svoju dušu, a nervozni Čilenac pravio je niz neiznuđenih grešaka.

Prednost je rasla, a publika u Astani nije imala tu privilegiju da uživa u iole neizvesnijem meču, ishod je bio jasan već u uvodnim minutima, kada je govor tela Novaka i njegova facijalan ekspresija pokazala da je došao da počisti sa terena rivala.  

Tako je zaista i bilo, Novak je "plesao" na centralnom terenu ovog turnira iz serije 500 i dopustio protivniku svega dva gema u celom meču koji je trajao nešto više od sat vremena.

DRUGI SET, ĐOKOVIĆ - GARIN 6:1

6:1 - Kraj meča! Đoković u velikom stilu završava današnje nadmetanje.

5:1 - Briljantno! Novi brejk. Đoković servira za pobedu.

4:1 - Još jednom srpski as siguran na svom serivisu. 

3:1 - Nestvarni Đoković je spasao tri gem lopte protivnika, gubio je i sa 40:15, ali je načinio novi preokret i sada hrli ka rutinskom trijumfu.

2:1 - Furiozni Novak! Još jedan servis-volej za novi gem sa nulom protivnika. 

1:1 - Au kakav gem! Imao je Garin 40:15, čudesni Novak se vratio i došao do dve brejk lopte, ali onda Garin pronalazi snage da uzvrati udarac i izjednači u drugom setu. Krenuo je Čileanac da igra daleko agresivnije i to mu je dalo rezultate, više nema šta da izgubi. 

1:0 - Nešto teže nego što se očekivalo Novak osvaja gem na svom servisu. Čilenac je ušao sa novom energijom u drugi set, imao i 40:40 i šansu da dođe do brejk lopte, ali kako to obično biva Đoković je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije i odbranio nalet rivala.

PRVI SET, ĐOKOVIĆ - GARIN 6:1

6:1 - Gotovo je, Đoković brejkom rešava prvi set u kome je plesao po glavnom terenu u Astani i dominirao u svim segmentima igre. 

5:1 - "Igra mačke i miša". Novak se u ovom slučaju igra sa protivnikom koji nema rešenja za njegove ubitačne servise. 

4:1 - Novi brejk za Novaka! Garin deluje jako nervozno, ogroman broj neiznuđenih grešaka, imao je Nole tri brejk lopte, prvu nije iskoristio, ali već narednu kralj belog sporta znalački koristi. Poslednji poen je bio spektakularan i izmamio aplauze publike u Astani. 

3:1 - Razorni servisi Novaka! Garin je prva dva puta uspeo da riternira, pa izgubio poene nakon duže razmene udaraca, ali već naredna dva puta bio je nemoćan. Još jedan gem u kome teniser koji ima prednost servisa dominira. 

2:1 - Sada je Garin uspeo da uzvrati istom merom. Nakon nesigurnog starta on osvaja gem bez da je rivalu prepustio jedan poen. 

2:0 - Garin ne zna štaa ga je snašlo. Ubitačni servisi Noleta su ga potpuno poremetili pa čielanac bez poena i pravog optora prepušta ovaj gem Novaku. 

1:0 - Ekspresan brejk! . Ušao je sa mnogo samopouzdanja u današnji meč naš teniser, bilo je jasno po njegovom govoru tela. Prepustio je protivniku samo jedan poen, i maestralno riternirao sa osnovne linije za idealan početak okršaja.

13:30 - Novak Đoković je uradio nesvakidašnji potez,izašao je ispred hale da se zagreje za meč, i to u pratnji obezbeđenja

13:00 - Najbolji srpski teniser bio je kreator najlepše scene u današnjem danu na terenima u Astani

UOČI MEČA

Srpski teniser je na ovaj turnir stigao posle osvajanja titule u Tel Avivu, a Garinu će ovo biti prvo takmičenje od Ju-Es opena.

Novak je trenutno sedmi teniser sveta, a njegov rival zauzima 81. poziciju na ATP rang-listi.

Biće ovo njihov treći međusobni susret, a prethodna dva Đoković je napustio trijumfalno, i nije dopustio rivalu niti jedan set.

ATP turnir u Astani je iz serije 500 i igra se za ukupan nagradni fond od 1.900.000. Prošlogodišnji šampion je Sunvu Kvon, a za prvog nosioca postavljen je prvi igrač sveta, Španac Karlos Alkaraz, koji je senzacionalno ispao na samom startu turnira.

NOLE ODIŠE OPTIMIZMOM

Garin i Đoković će danas igrati četvrti meč na centralnom terenu. Nole je u Kazahstan došao pun samopouzdanja posle osvojene 89. titule u karijeri i odiše optimizmom.

- Imao sam odličnu nedelju u Izraelu i zaista sam zadovoljan kako sam odigrao. Kada se osvoji turnir, nivo samopouzdanja se podiže. Nadam se da ću moći da prenesem i na ovu nedelju iako su uslovi drugačiji. Igra se isto u dvorani, ali je dosta sporije ovde. Potrebno je nekoliko dana da se pronađe i tempo i ritam igre. Radujem se izazovu. Turnir je izuzetno jak, sudeći po imenima. Dobro se osećam fizički, sve je u redu. Tako da se radujem novom izazovu i nadam se dobrom rezultatu - rekao je Đoković.

ČILEANAC OBOŽAVA SRBIJU

Čileanac je ove godine bio na Srbija openu, posetio našu zemlju i, kako je istakao, uživao je u našoj prestonici.

- Turnir je bio neverovatan, imao sam dobra iskustva tamo, doduše ne i rezultat koji sam želeo, ali sam uživao tokom turnira i u samom kompleksu. Tereni su odlični i hrana je bila odlična. Nisam probao nijedno srpsko jelo, hrana na turniru je drugačija, jer je to Novakov turnir, a on voli specijalne namirnice. Mnogo brine o tome, pa sam uživao u tome. Izgubio sam u prvoj rundi, ali sam imao dobra iskustva - rekao je Garin za Nova.rs.

Tom prilikom poslao je poruku srpskim navijačima da namerava da se vrati.

- Bilo mi je jako zabavno, pa ću probati da dođem ponovo u Beograd - zaključio je današnji protivnik Novaka Đokovića

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SENZACIJA U MINHENU: Zverev izgubio od 106. tenisera sveta