NAJVEĆI NOVAKOMRZAC PONOVO U AKCIJI: Amerikanac udara na samopouzdanje srpskog asa! "Đoković nije spreman, Španac bi osvojio Australiju"

Novosti online

21. 09. 2022. u 09:00

NOVAK Đoković je odsutan sa terena još od osvajanja Vimbldona, ali čini se da nijedna teniska diskusija ne može da se započne a da se u fokus ne stavi bivši svetski broj 1.

НАЈВЕЋИ НОВАКОМРЗАЦ ПОНОВО У АКЦИЈИ: Американац удара на самопоуздање српског аса! Ђоковић није спреман, Шпанац би освојио Аустралију

Twitter / BenRothenberg

Naime, novinar Ben Rotenberg, u Srbiji znan kao najveći "novakomrzac", oglasio se nakon dugo vremena ponovo u razgovoru sa podkast "Match point". 

Američki novinar koji je postao poznat tako što je bio dežurni kritičar i "pljuvač" kralja "belog" sporta računa da će srpskom asu nedostajati samopouzdanja kada bude ponovo išao na velike turnire.

FOTO: Tanjug/AP

Na hipotetičko pitanje ko bi od Alkaraza i Đokovića imao veću šansu za osvajanje Australijan opena, kada bi se ovaj grend slem održao u narednih nekoliko nedelja, Rotenberg je odabrao mladog Španca.

- Da se to desi, izabrao bih Alkaraza pre nego Đokovića. Iskreno, zato što mislim da Novak trenutno nije spreman - izjavio je Ben Rotenberg koji je potencirao to da Novak nije igrao od Vimbldona, ali je gotovo svakodnevno u treningu i verovatno bi za nekoliko nedelja, kada bi hipotetički Australijan open bio održan, bio spreman.

- Video sam kako se sporo uključio na sezonu na šljaci pošto nije igrao Majami i Indijan Vels. Loše je počeo na šljaci, tako da ko zna... Mislim da će ove jeseni igrati neke evropske turnire. Verujem da će odigrati nekoliko mečeva, ali u tom imaginarnom scenariju da sledi uskoro veliki grend slem turnir... mislim da ne bi jednostavno imao vremena da vrati svoje samopouzdanje na potreban nivo.

Podsetimo, Novaku Đokoviću je dozvoljen ulazak u Australiju gde će u januaru pokušati da se "osveti" za sramnu deportaciju iz "zemlje kengura" sa početka ove godine.

- Ne znam da li će i dalje imati isti osećaj, onaj pobednički osećaj kada se vrati posle svega što se desilo ove godine, što bi moglo da bude drugačija vrsta mentalne vibracije za njega u Melburnu, u budućnosti - zaključio je Ben Rotenberg.

Novak Đoković je trenutno u Londonu gde će od petka do nedelje igrati na Lejver kupu, oproštajnom turniru Rodžera Federera.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!