SKANDAL: Dvojica izbačena iz tenisa, a jedan od njih je 2021. uzeo set Novaku Đokoviću!

Novosti online

10. 08. 2022. u 15:25

NOVAK Đoković je u karijeri dosad odigrao 1216 mečeva, a jedan prošlogodišnji - ovih dana je opet postao "zanimljiv".

СКАНДАЛ: Двојица избачена из тениса, а један од њих је 2021. узео сет Новаку Ђоковићу!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, u polufinalu beogradskog turnira "Serbia open 2", Nole je savladao Slovaka Andreja Martina, i to uz jedan izgubljeni set. Na kraju je bilo 6:1, 4:6, 6:0 za srpskog asa, koji je potom osvojio titulu, a onda su se on i Martin uputili različitim teniskim stazama.


Đoković je posle pomenute titule otišao na Rolan Garos, tamo pobedio i Rafaela Nadala i, potom, Stefanosa Cicipasa u finalu, osvojio je potom i Vimbldon, stigao do finala Ju-Es opena, potom proživeo australijsku golgotu u januaru 2022, pa se ipak vratio na velika vrata i nedavno podigao vimbldonski pehar. 


A Martin?


Martin je danas na stubu srama. 

Izrečena mu je zabrana bavljenja tenisom "do daljnjeg", jer je pao na doping testu, dok je ista presuda izrečena i Čileancu Felipeu Hernandezu.

Hernandez nije nešto naročito poznat široj javnosti, tek je 1147. na ATP listi ovaj 22-godišnjak koji je na ovosezonskim turnirima s nastupima završavao već u prvom kolu, porazima. U njegovom uzorku, sa takmičenja u Ekvadoru, pronađen  je anabolički steroid nandrolon, ali Martin je već "druga priča".


Taj 32-godišnjak, koji je trenutno 203. na ATP listi, od pomenutog (jedinog u karijeri) susreta s Novakom u beogradskom polufinalu nije ostvario ni približno takav uspeh, a onda je ovog avgusta saopšteno da je u laboratoriji u Torontu jedan njegov doping uzorak bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportnet.sk (@sportnet.sk)


O tome je Međunarodna teniska federacija obavestila Teniski savez Slovačke, ujedno i saopšivši da se Martin do daljnjeg suspenduje.


Konkretno, razlog za to je pozitivan rezultat na doping testu obavljenom 7. juna na čelendžeru u Bratislavi.


Prethodno je slovački teniser bio "negativan" na testiranju na Rolan Garosu, 17. maja, tokom kvalifikacija.

On sam kaže da je zatečen celom situacijom.


- Od najmlađih dana, roditelji su me učili da budem pošten i u sportu i u životu. Uvek sam to i bio, ljudi koji me znaju vrlo su svesni koliko osuđujem prevare i laži. Vesti o pozitivnom doping testu su me šokirale. Kategorički odbijam pomisao da sam namerno uzeo nešto sa liste nedozvoljenih supstanci. Koristim vrlo malo suplemenata i nisam ih menjao u poslednjih pet godina. Uvek sam pošteno pristupao treninzima i mečevima, jer sam smatrao da se samo poštenjem i može doći do istinskog pobednika. Zato i najoštrije osuđujem sve zabranjene metode "popravljanja" sportskih rezultata. Cela ova situacija mi je neshvatljiva, tim pre što sam tokom cele karijere uradio na desetine testova i nikada nisam ni sumnjao da će svaki put rezultat biti negativan - rekao je Andrej Martin za slovački portal "Sportki".

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije