NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

ZA ĐOKOVIĆA NEMA PAUZE: Novak ide na otvaranje teniskog kompleksa u Visokom

Novosti online

13. 07. 2022. u 09:35

NOVAK Đoković prisustvovaće danas u Visokom otvaranju teniskog kompleksa sa dva vrhunska terena - tvrdom podlogom i šljakom.

ЗА ЂОКОВИЋА НЕМА ПАУЗЕ: Новак иде на отварање тениског комплекса у Високом

FOTO: AVAZ

Srpski as je već potvrdio dolazak, a uz njega u egzibicionim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svetskih igrača u dublu Ivan Dodig, zatim najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri profesionalna tenisera BiH Aldin Šetkić. Njihovi međusobni mečevi biće organizovani od 16.00 do 19.00.

Manifestacija otvaranja terena biće pod sportskim sponzorstvom Olimpijskog komiteta BiH i Teniskog saveza BiH. Očekuje se da će Novaku Đokoviću biti uručena Povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

Na simboličan način terene će, nešto ranije, otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina: Italija - BiH, Slovenija - Srbija i Hrvatska - Makedonija. Njihovi mečevi će trajati od 10.00 do 15.00, potvrdio je za "Novosti" Semir Osmanagić, osnivač privrednog društva "Bosanske piramide", koje su investitor izgradnje kompleksa.

- Iskren da budem, ideja oko Teniskog kompleksa se rodila u razgovoru sa Novakom Đokovićem prilikom njegovog poslednjeg dolaska u Visoko i obilaska doline piramida. Đoković je zavoleo ovaj deo BiH gde je Visoko, i već je dolazio nekoliko puta godišnje. On kao vrhunski sportista nema luksuz da ovde boravi deset dana, a da ne trenira. Posle izgradnje terena Novak će imati uslove i za trening kada dođe u posetu Visokom - kaže Osmanagić.

IZGRADNjA Teniski tereni u Visokom/FOTO: Piramidesunca.ba

Prema njegovim rečima, tereni su vrhunski napravljeni. Tvrdi teren urađen je po ugledu na Ju-Es open, a šljaka po ugledu na Rolan Garos.

- Cilj nam je i da organizujemo jednom godišnje "Piramida kup", na kojem bi igrala četvorica ili osmorica najboljih tenisera regiona - poručio je Osmanagić.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković poslednji put u poseti Bosanskoj dolini piramida kod Visokog boravio je u martu ove godine. Sa njim su bili supruga i deca.

Kako je naveo Osmanagić, i tokom svojih ranijih poseta, Novak se u Visokom oseća kao kod kuće, a svaki slobodan trenutak između putovanja i nastupa koristi za dolazak u Bosansku dolinu piramida, što je slučaj i ovog puta.

Modna revija i koncert

POSLE teniskih mečeva na terenima u Visokom, posetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka Sarajevske opere Marka Kalajanovića iz Beograda, kao i pijaniste, profesora Bartolomeja Stankovića iz Visokog.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!