GLEDAJ DA TE VIDE, VOZI SE BICIKLOM: OKS promovisao sjajnu akciju i u Subotici

N. I.

07. 05. 2024. u 13:54

DANAS je u Subotici, na Trgu slobode, održano drugo izvođenje projekta „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ u okviru kampanje koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije, DDOR osiguranjem i EKO Srbija.

ГЛЕДАЈ ДА ТЕ ВИДЕ, ВОЗИ СЕ БИЦИКЛОМ: ОКС промовисао сјајну акцију и у Суботици

OKS

Pre početka zvaničnog programa, gradonačelnik Subotice, gospodin Stevan Bakić u Gradskoj kući dočekao je i ugostio je delegaciju partnera u kampanji „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“. Potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, gospođa Milica Đuričić; v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, gospodin Branko Stamatović; generalni direktor kompanije EKO Serbia, gospodin Aris Karousosa i komercijalna direktorka EKO Srbija, gospođa Nataša Vukšić, kao i direktorka marketinga DDOR osiguranja, gospođa Snežana Rožnov razgovarali su sa gradonačelnikom o projektu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“.

Izvođenje projekta „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ na Trgu slobode započeto je uvodnom animacijom prisutnih učenika 5. razreda osnovnih škola iz Subotice uz sportske aktivnosti i muziku, nakon čega se učesnicima i građanima obratio domaćin - gradonačelnik grada Subotice, gospodin Stevan Bakić, koji je poželeo dobrodošlicu prisutnima.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je naša Subotica jedan od pet domaćina projekta „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“. Cilj ovog projekta je promocija biciklizma kao sporta, kao zdravog života, podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju i urbana mobilnost, na koju dajemo svu pažnju, a rezultati mogu mnogo bolji da budu. Organizatorima želim da danas sve protekne u najboljem redu, a deci želim da, pored toga što će dobro da se zabave, nauče puno toga i da to, kako danas, tako i u budućnosti, primenjuju“.

Nakon gradonačelnika Subotice, učesnicima se obratio i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, gospodin Branko Stamatović koji je rekao: „Subotica je jedan od gradova koji izuzetno poklanjaju pažnju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i opredeljuju aktivnosti kako bi unapredili bezbednost svojih sugrađana u saobraćaju. Naša kampanja je sveobuhvatna u smislu da promovišemo upotrebu bicikla, ali sa druge strane promovišemo i bezbedno učestvovanje u saobraćaju. Ono što nam je posebno drago je da je glavni partner u sprovođenju ove kampanje Olimpijski komitet Srbije. Naši sportisti, naši olimpijci jesu najbolji primer i uzor svoj našoj deci i građanima Srbije, zato nam je posebno drago što su oni deo ove kampanje, kojom promovišemo ne samo bezbednost u saobraćaju, već i biciklizam kao sport“.

Prisutnima se obratila i potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, gospođa Milica Đuričić, koja je tom prilikom izjavila: „Olimpijski komitet Srbije kroz ovaj projekat se bavi biciklizom kao jednim olimpijskim sportom, sa željom da deci u Srbiji, a danas posebno u vašem gradu, približimo ovaj olimpijski sport i da deci usadimo kulturu bezbedne i odgovorne vožnje biciklom. Kroz ovaj projekat pokušavamo da animiramo decu i njihove roditelje da se zainteresuju za ovaj sport i da eventualno neko od dece počne da trenira dinamičan i interesantan sport – biciklizam. Danas će sa vama kroz radionice prolaziti jedan od naših najboljih biciklista ikada, četvorostruki učesnik Olimpijskih igara, Ivan Stević, i ja želim posebno da ga pozdravim i da mu se zahvalim što se priključio ovom projektu“.

Nakon potpredsednice Olimpijskog komiteta Srbije, direktorka marketinga DDOR osiguranja, gospođa Snežana Rožnov pozdravila je okupljene i rekla: „Biciklizam nije samo sport - to je način života koji spaja sport, ekologiju i urbanu mobilnost. Kroz projekat "Gledaj da te vide, vozi se biciklom", podstičemo bezbednost mladih biciklista i širimo svest o važnosti zdravog života. Samo ujedinjeni, zajedno sa našim partnerima gradimo snažan uticaj na zajednicu. Ove godine, u skladu sa našom ESG strategijom, ističemo važnost biciklizma koji ne samo da poboljšava zdravlje ljudi, već i smanjuje štetu po planetu. Kako je ova godina u znaku Olimpijskih igara u Parizu, punim srcem smo uz Olimpijski tim Srbije.“.

Na samom kraju zvaničnog dela, prisutnima se obratila komercijalna direktorka EKO Serbia, gospođa Nataša Vukšić, koja je tom prilikom naglasila: „Za našu kompaniju ovo je mnogo više od jednog projekta zato što tangira sve stubove društvene odgovornosti, a to su sigurnost i bezbednost u saobraćaju sa jedne strane, sa druge strane zdravlje ljudi u našoj široj društvenoj zajednici i poslednje, to je ekologija, jer biciklizam je fizička aktivnost i ekološki vid mobilnosti. Zahvalila bih se Olimpijskom komitetu Srbije i Agenciji za bezbednost saobraćaja na prilici da učestvujemo u ovom projektu i, naravno, danas bih se zahvalila gradu Subotici i gradonačelniku na gostoprimstvu“.

Učesnici iz raznih ciljnih grupa, a prvenstveno deca uzrasta od 5. razreda osnovne škole, imali su prilike da se kroz set edukativno – zabavno – sportskih aktivnosti praktično i teorijski upoznaju sa pravilnim i bezbednim načinom korišćenja bicikla kao zdravog i ekološkog sredstva urbane mobilnosti . Učesnici su posebno zainteresovani da se oprobaju na biciklističkom poligonu sa preprekama koji je pripremljen i realizovan pod budnim okom proslavljenog bicikliste i četvorostrukim učesnikom Olimpijskih igara, Ivanom Stevićem.

Na Trgu slobode, prolaznicima je distribuiran informativni i edukativni liflet sa uputstvima za bezbedno i odgovorno ponašanje biciklista u saobraćaju, a pored poklona koji su dobili i napravili, svi učesnici su dobili edukativne i promotivne materijale kampanje i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Na samom završetku izvođenja, učesnici su priredili pravi mali spektakl kada su kroz završnu koreografiju sa elementima ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara, prikazali ono što su danas naučili u radionicama.

Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa OKS, EKO Serbia i DDOR osiguranjem priređuje kampanju i projekat „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ koji za osnovni cilj ima promovisanje biciklizma kao sporta, bezbednost biciklista i urbane mobilnosti, odnosno smanjenje stradanja biciklista kao učesnika u saobraćajnim nezgodama. Ukupno je planirano 5 izvođenja projekta u gradovima širom Srbije – Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu, Kruševcu i Beogradu.

Biciklizam objedinjuje nekoliko različitih stvari – a to su sport, saobraćaj, ekologija i urbana mobilnost, pa je onda i logično da su se pomenuti partneri spojili oko ovog projekta. Projekat na sveobuhvatan način sagledava sve aspekte ove sportske aktivnosti – od bezbednosti do zdravog i održivog načina života.

Ovaj projekat se realizuje i u svetlu predstojećih Olimpijskih igara i podizanja nivoa podrške našim sportistima na predstojećem najvećem svetskom sportskom takmičenju, kroz set edukativno-zabavno-sportskih aktivnosti namenjenih različitim ciljnim grupama, ali prvenstveno deci uzrasta od 5. razreda osnovne škole.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom