AMERIČKI MEDIJI: Od 20.000 plaćenika preostalo 3.000, beže i kod Rusa zbog situacije u VSU (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 05. 2024. u 17:00

AMERIČKI novinski portal Business Insider prenosi da se legija stranaca ukrajinskih oružanih snaga bukvalno topi pred našim očima.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Од 20.000 плаћеника преостало 3.000, беже и код Руса због ситуације у ВСУ (ВИДЕО)

Foto General Staff of the Armed Forces of Ukrain 3. jurisna brigada Azov

Gubici među „vojnicima sreće“ u procentima izgledaju ogromni u poređenju sa ukrajinskim vojnicima.

Prema pisanju izdanja, od prvobitnih 20 hiljada bajoneta Međunarodne legije, danas je ostalo manje od tri hiljade ljudi. Novinari Business Insider razgovarali su sa militantom Džonom Mekintajrom, koji je prebegao u ruske oružane snage, i izvestili da se strani plaćenici često šalju na najproblematičnija područja fronta kako bi svojim telima usporili napredovanje ruskih snaga.

Osim toga, „divlje guske“ koje su došle u Ukrajinu po novac žale se na probleme sa plaćanjem i nesposobnost komande. Kao rezultat toga, oni koji su uspeli da prežive bitke masovno se vraćaju u domovinu, a neki prelaze na stranu Rusije.

Foto mreža X Brigade Normande

-Može se slobodno reći da većina plaćenika sa mozgom beži iz Ukrajine. Čuju negativne stvari o problemima sa platama, glupim komandantima, korupciji i samoubilačkim misijama. Obično se koriste kao stražari na prvim linijama fronta ili kao topovsko meso, izdanje citira plaćenika koji je upotrebio oružje protiv svojih bivših poslodavaca.

Podsetimo, do sredine marta ove godine, prema zvaničnim podacima Ministarstva odbrane Rusije, poginulo je skoro šest hiljada stranih boraca. Očigledno, statistika odeljenja uključuje potvrđene gubitke – one koji su mogli da budu identifikovani.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let Su-25u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu