"JESAM JEDAN OD BOLJIH IGRAČA": O’Saliven kreće u pohod na novu titulu

Novosti online

24. 04. 2024. u 09:15

Retki su sportovi u kojima se mogu prepoznati sportisti koji su najuspešniji na svetu - Vejn Grecki u hokeju, Novak Đoković u tenisu i Roni O'Saliven u snukeru.

ЈЕСАМ ЈЕДАН ОД БОЉИХ ИГРАЧА: О’Саливен креће у поход на нову титулу

Foto: Profimedia

U ovom kultnom zdanju O’Saliven se bori za svoju osmu titulu prvaka sveta, čime bi postavio rekord i osamio se na vrhu „večne liste“ ispred Stivena Hendrija. U tekućoj sezoni Roni je već osvojio prva dva turnira „Trostruke krune“ – Šampionat Ujedinjenog Kraljevstva i Masters, kako pišu španski mediji.

Deluje da je sada došao red i na Svetsko prvenstvo.

- Ne mislim za sebe da sam najbolji igrač snukera svih vremena. Jesam jedan od najboljih. Tu je i Stiven Hendri, Stiv Dejvis (osvojio šest svetskih titula). Moja karijera je drugačija. Oni su svoje uspehe ostvarili tokom desetogodišnjeg perioda, dok sam ja skrenuo sa puta, pa se sabrao i vratio se pobedama. Duže sam morao da igram da bih došao do njihovih uspeha. To samo pokazuje da stvari koje se dešavaju daleko od stola mogu da utiču na vašu igru. Hendri i Dejvis nisu imali to – oni su sve skrojili da bi se fokusirali na snuker - kaže Roni O’Saliven.

Foto: Profimedia

Roni je svoju prvu titulu u Šefildu osvojio kao 25-godišnjak još 2001. godine, a onda ju je osvajao 2004, 2008, 2012, 2013, 2020. i 2022. godine, kada je sa 46 godina postao najstariji svetski prvak u istoriji snukera.

Roni O’Saliven počinje takmičenje na Svetskom prvenstvu, kada će mu rival biti Džekson Pejdž, 22-godišnji kvalifikant iz Velsa.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)