SVE JE SPREMNO ZA MARATON: Stanica 37. izdanja atletske manifestacije drugačija nego obično

S. R.

23. 04. 2024. u 22:41

SVE je spremno za još jednu promiciju "kraljice sportova" u prestonici Srbije. Novo, 37. izdanje Beogradskog maratona zakazano je za nedelju, kao po ustaljenom običaju ispred Crkve Svetog Marka, kada će se pokraj najznačajnih znametosti na tri distance 10, 21 i 42 kilometara slivati rekordnih 13.00 učesnika. Ovoga puta satnica će malo odstupati od uobičajene. Maratonska trka počinje u 8.00, polumaraton i štafetni polumaraton počeće u 9.30, start trke na 10 kilometara zakazan u 11.00, a Trka zadovoljstva u 13.00.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА МАРАТОН: Станица 37. издања атлетске манифестације другачија него обично

Foto: Preintskrin

- Presrećan sam što će Beograd ponovo biti domaćin jednom sportskom spektaklu, što će skoro 3.000 stranaca učestvovati u sve tri trke. Uz njih, dolaze i njihove porodice, prijatelji i to je veliki broj inostranih gostiju koji su izabrali da taj vikend provedu u Beogradu, što znači da smo prava sportsko-turistička destinacija koja je veoma požaljna i kojoj se trkači vraćaju - naglasio je direktor manifestacije Darko Habuš.

Kao i uvek, neće biti zapostavljen humanitarni karakter.

- Fondacija "Heroji Beogradskog maratona" aktivirala je poseban humanitarni broj, pa se slanjem SMS poruke sa sadržajem "heroji", na broj 3023, podržavaju osobe sa invaliditetom koji su apsolutno ravnopravni učesnici svih naših trka i zato pozivam sve oni koji to žele da ih podrže na taj način - povukao je Habuš.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)