PROTIV NJEGA NIKO NE MOŽE: Ferstapen došao do nove titule u najvećem cirkusu na svetu

Novosti online

21. 04. 2024. u 11:10

Trostruki svetski šampion, Maks Ferstapen obezbedio je i četvrtu pobedu na pet trka ove sezone, slavio je ovaj put na Velikoj nagradi Kine.

ПРОТИВ ЊЕГА НИКО НЕ МОЖЕ: Ферстапен дошао до нове титуле у највећем циркусу на свету

Foto: Profimedia

Vozač Red Bula je zadržao maksimalni skor u trkama koje je završio u ovogodišnjem šampionatu, a ujedno je u Šangaju kompletirao dvostruki trijumf, pošto je u subotu bio najbolji u sprintu.

Holanđanin je upisao 58. pobedu u karijeri, sa desetak sekundi prednosti u odnosu na Landa Norisa u Meklarenu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao drugi vozač Red Bula Serhio Peres.

Ferstapen je bio bez premca tokom cele trke sezone, na kojoj je vodio gotovo sve vreme, uz izuzetak perioda prilikom prvih odlazaka u boks. Peres mu je dugo bio prvi pratilac, ali se to promenilo posle dva izlaska bezbednosnog vozila na stazu.

FOTO: Tanjug/AP

Izlaske bezbednosnog vozila na stazu gotovo svi vozači su iskoristili za zamenu pneumatika, a upravo tako je Noris uspeo da pobedi Peresa. Meksikanac je u pojedinim trenucima uspevao da smanji razliku, ali je vozač Meklarena u poslednjih desetak krugova uspeo da ustali svoj ritam i obezbedi drugu poziciju.

Najbolju trojicu sledio je dvojac Ferarija – Šarl Lekler i Karlos Sains junior, ispred Džordža Rasela u Mercedesu i dvostrukog svetskog šampiona Fernanda Alonsa. Osmi je bio Oskar Pjastri u drugom Meklarenu, ispred sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji je startovao sa 18. pozicije, a poslednji bod pripao je Niku Hilkenbergu u bolidu Hasa.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlje se Velikom nagradom Majamija od 3. do 5. maja

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)