"ORLOVI" GLEDAJU KA PARIZU: Odbojkaši u ponedeljak počinju pripreme za Ligu nacija u kojoj se vadi i olimpijska viza

S. K.

20. 04. 2024. u 22:30

ODBOJKAŠI u ponedeljak počinju "Operaciju Pariz". "Orlovi" će se okupiti u beogradskom hotelu "M", kako bi krenuli da se pripemaju za Ligu naciju, koja je poslednji filter za odlazak na Olimpijske igre. Da li će naši asovi odbraniti deveto mesto na svetskoj rang listi, koje vodi u francusku prestonicu saznaćemo 23. juna kada se završava ligaški deo komercijalnog takmičenja.

ОРЛОВИ ГЛЕДАЈУ КА ПАРИЗУ: Одбојкаши у понедељак почињу припреме за Лигу нација у којој се вади и олимпијска виза

Foto Profimedia

Srbe u ligaškom delu očekuje 12 utakmica, a svaka ima težinu finalne. Izabranici Igora Kolakovića prvi meč odigraće 23. maja na turniru u Rio de Žaneiru protiv Irana. Na prvom turniru odmeriće snage i sa Japanom, Brazilom i Nemačkom. Drugi turnir je od 4. do 9. juna u Otavi, gde će se "orlovi" sastati sa Holandijom, SAD, Argentinom i Kanadom. Treći turnir je od 18. do 23. juna u Ljubljani, a naši će igrati sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom.

Finalni turnir Lige nacije odigraće se od 27. do 30. juna u Lođu, gde će osim domaćina Poljske igrati i sedam najuspešnijih selekcija.

Selektor Igor Kolaković za sada računa na 30 igrača, ali je jasno da će Ligu nacija odigrati u najjačem mogućem sastavu. Uostalom nema pravo da eksperimentiše, već da od prvog meča sa Iranom krene iz sve snage. Jer, Srbija ima malu bodovnu prednost u odnosu na najvećeg rivala, Kubu.

Na spisku su: Vuk Todorović, Aleksa Batak, Nikola Jovović, Matija Milanović, Nikola Petrović (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Nikola Meljanac, Dušan Nikolić, Luka Stanković (korektori), Milorad Kapur, Vukašin Ristić, Dušan Jović (libera), Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković, Nemanja Mašulović, Andrej Rudić, Vladimir Gajović, Aleksandar Stefanović, Aleksandar Bošnjak (blokeri), Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić, Veljko Mašulović, Lazar Bajandić, Luka Tadić, Davide Kovač i Vuk Ivanković (primači).

Četiri tima vadi vizu

KARTU za grad svetlosti izvadiće četiri selekcije sa svetske rang liste, koje nisu u kvalifikacijama izborile plasman na Olimpijske igre. Dosta više bodova od naše reprezentacije imaju Italija, Argentina i Slovenija, tako da je jasno da "orlove" čeka grčevita borba za odbranu devetog mesta. A prete im Kuba, Iran, Turska, Holandija...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)