SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Evo koje države će biti domaćini takmičenja

Filip Milošević

16. 04. 2024. u 17:46

Svetsko prvenstvo za rukometaše 2029. godine biće održano u Francuskoj i Nemačkoj, odlučeno je danas na sednici Izvršnog komiteta Međunarodne rukometne federacije (IHF).

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ: Ево које државе ће бити домаћини такмичења

foto: EPA

IHF je u saopštenju naveo da će Danska, Island i Norveška biti domaćini šampionata sveta za rukometaše 2031. godine.

IHF podseća da je ranije odlučeno da SP za rukometaše 2025. bude održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, a 2027. u Nemačkoj.

Izvršni komitet IHF je saopštio da će Španija biti organizator SP za rukometašice, koje je na programu 2029. godine. Takođe, odlučeno je da Češka i Poljska budu domaćini planetarnog šampionata za rukometašice 2031.

SP za rukometašice 2025. zajednički će organizovati Holandija i Nemačka, dok će Mađarska biti domaćin SP 2027. godine.

- Poslednjih godina je sve veće interesovanje za organizaciju SP. Rukomet raste kao sport u celom svetu. Radujemo se što ćemo stvoriti nove uspomene i videti najbolje igrače sveta na SP 2029. i 2031. godine. Želim sreću svim organizatorima da obezbede najbolje uslove - rekao je, između ostalog, predsednik IHF Hasan Mustafa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?