"OVO JE MOJ POSLEDNJI PLES": Kapiten trofeje ne može da prebroji, ali je svirao kraj (VIDEO)

Novosti online

08. 04. 2024. u 19:18

Legendarni srpski vaterpolista, Filip Filipović, otkrio je da će nakon ove godine završiti igračku karijeru.

ОВО ЈЕ МОЈ ПОСЛЕДЊИ ПЛЕС: Капитен трофеје не може да преброји, али је свирао крај (ВИДЕО)

FOTO: AP

Filip Filipović se vratio u klub Novi Beograd ove godine nakon što je proveo jednu godinu u Olimpijakosu, ali je rešio da stavi tačku na trofejnu karijeru.

Dvostruki olimpijski šampion je osvojio sa reprezentacijom Srbijom sve što se može osvojiti i ostaće zapamćen kao jedan od najboljih vaterpolista u istoriji naše zemlje.

- To je to. Definitivno kraj. Prošle godine sam zaista bio spreman da odem u penziju, ali ne na način na koji se završila sezona. To sam jednostavno prelomio i bio sam dužan i sebi. Nažalost, nisam imao mnogo vremena da ovo podelim sa javnošću, pa Grcima ništa nije bilo jasno. Oni su tražili neki produžetak saradnje. Ja sam prosto rekao ne, to je to od mene. Ali na kraju sezone nije to bio način na koji sam želeo da završim karijeru. Možda mi je bilo suđeno da se desi onako kako je i počelo, u svojoj zemlji, kod kuće. Žao mi što se to nije desilo možda u Partizanu, ali definitivno je "poslednji ples“ što se klupske karijere tiče - rekao je Filipović u podkastu Alesto.

Foto AP

Jedan je Filip Filipović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, pre Olimpijakosa nastupao je za Partizan, Pro Reko, Radnički i Solnok. Tokom reprezentativne karijere osvojio je 35 medalja. Dve zlatne i dve bronzane medalje sa Olimpijskih igara, dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja sa Svetskih prvenstava, šest zlatnih, jedna srebrna i jedna bronzana medalja sa Evropskih prvenstava.

Potom, trofeji na FINA Svetskom kupu ili Svetskoj ligi, dva zlata sa Mediteranskih igara. Za sve ono što je uradio kroz karijeru, Filip Filipović dobio je potvrdu kada je izabran da na Olimpijskim igrama u Tokiju ponese zastavu Srbije.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Opera u Sidneju je napravljena od poreza na kockanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije