PRESUDNO JE SRCE, A NE... Vaterpolisti tvrde da će na F4 Kupa Srbije u Šapcu igrati sa istom energijom kao lane u Beogradu

S. K.

30. 11. 2023. u 18:59

ŠABAC je poslednjih godina izrastao u jedan od najvažnih vaterpolo centara u Srbiji. U gradu na Savi u subotu i nedelju održaće se finalni turnir Kupa Srbije, na kojem Crvena zvezda brani trofej, a Novi Beograd, Partizan i Radnički žele da joj preotmu pehar.

ПРЕСУДНО ЈЕ СРЦЕ, А НЕ... Ватерполисти тврде да ће на Ф4 Купа Србије у Шапцу играти са истом енергијом као лане у Београду

Foto arhiva VN

Crveno-beli su lane iznenadili Radnički i Novi Beograd u finalu, a mnogi su smatrali da su imali prednost domaćeg terena, jer se igralo na Dorćolu. Međutim, strateg Zvezde Aleksandar Filipović ne misli tako:

- Polufinale i finale Kupa igra se na jednu utakmicu. Mislim da se one više igraju na srce, nego što presuđuje domaći teren. Ako neka ekipa nema želju da nešto napravi može da igra što bi se reklo i kod sebe u kadi i nišat neće uraditi. Spletom okolnosti igrali se na našem bazenu, ali sa onom energijom koju smo imali lane ne bi bio problem da igramo bilo gde. Svesni smo da je teško braniti nego osvajati, ali to može i da nas ohrabri.

Strateg Novog Beograda, najvećeg favorita, Živko Gocić smatra da je sjajno što Šabac razvija na pravi način i što postaje vaterpolo centar:

- Nadam se da će tako nastaviti u budućnosti. A što se tiče neutralnog terena, toga ima i u drugim sportovima, košarkaši igraju Kup Radivoja Koraća u Nišu, tako da se slažem sa Filipovićem, da to gde se igra na odlučuje o pobedniku. U Kupu ekipa nema pravo na grešku, psihički je veoma teško, a mi ćemo sve učiniti da osvojimo pehar koji još nemamo u svojim vitrinama.

Vaterpolisti Partizana, zbog problema na Banjici, ove godine nisu igrali na svom bazenu.

- Snalizimo se kako se snalazimo, igramo utakmice na raznima bazenima. Ekipa gleda na pozitivan način, igrači su vrlo ambiciozni i ja se trudom da njihovu ambiciju maksimalno iskoristim kako bi je ostvarili - istakao je kormilar crno-belih Miloš Korolija.

Raspored

Polufinale - subota

Novi Beograd - Partizan 18.00

C. zvezda - Radnički 20.30

Nedelja

Finale 20.15

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!