ANGELINA TOPIĆ ZA "DUPLU KRUNU": Srpkinja u konkurenciji za veliku svetsku nagradu

S.R.

03. 11. 2023. u 22:10

IZVANREDNA sezona Angeline Topić prepoznata je i od strane svetske atletike. Mladi dragulj naše "kraljice sportova" nalazi se u konkurenciji za još jednu prestižnu nagradu - planetarnu "zvezdu u usponu". Pored fenomenalne srpske skakačice uvis, nominaciju za priznanje ostvarile su još i dve afričke dugoprugašice. Kenijka Fejt Čerotič (3.000 metara) i takmičarka iz Etopije Medina Eisa (5.000 metara). Stručni panel će doneti konačan sud, a pobednica će biti objavljena na društvenim mrežama 11. decembra.

АНГЕЛИНА ТОПИЋ ЗА ДУПЛУ КРУНУ: Српкиња у конкуренцији за велику светску награду

Foto: Atletski savez Srbije

Prošle sezone, priznanje "zvezda u usponu", pripala je našoj bacačici koplja Adriani Vilagoš, a Topićeva je nedavno u Vilnjusu (Litvanija) dobila nagradu kao najbolja atletičarka do 20 godina na Starom kontinentu - "zvezdu u usponu". Poslednji put kada se desilo da je neko objedinio obe titule bila je Ukrajinka Jaroslava Mahučik 2019, sada Angelinina konkurentkinja u istoj disciplini.

Kao ostvarenja koja su preporučila Topićevu, bronzanu sa seniorskog EP 2022. u Minhenu, navodi se sedmo mesto na šampionatu sveta u Budimpešti u avgustu, nacionalni rekord 197 centimetara, koji je ujedno bila i norma za OI naredne godine u Parizu i zlato na EP do 20 godina u Jerusalimu u skoku uvis.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)