SPORT CVETA U ARILJU: Ekstremni sportovi u ekspanziji, a stiže i Crvena zvezda

Novosti online

02. 06. 2023. u 15:12

Iako mala, opština Arilje nastavlja da organizuje razna sportska dešavanja. Opština ulaže u sport, a sportisti im vraćaju uspesima na domaćim ali i međunarodnim turnirima.

СПОРТ ЦВЕТА У АРИЉУ: Екстремни спортови у експанзији, а стиже и Црвена звезда

STC Arilje

Nedavno je na Zlatiboru i Tari održano veliko međunarodno moto-takmičenje. Vlada Milutinović i Aleksandar Jovanović, članovi Moto-kluba Era iz Arilja  Učestvovali su na Svetskom šampionatu u disciplini Xross hard enduro reli. Milutinović je od 300 vozača iz celog sveta u svojoj disciplini u Ekspert klasi bio 12-plasirani. U okviru SP, održano je i Prvenstvo Srbije i Milutinović je osvojio zlatnu medalju. 

U organizaciji Sportskog saveza Arilje, Sportsko-turističkog centra Arilje i kluba sportskog ribolova Plovak Arilje krajem maja je održano međunarodno takmičenje u sportskom ribolovu Kup Arilja. Učestvovalo je 14 ekipa sa čak 42 takmičara.

Ekipno prvoplasirani su bili članovi KSR Plovak (Milan Obradović, Dragan Obradović i Milivoje Vasović). Takmičenje je otvorio predsednik lokalnog sportskog saveza Saša Luković. Pehare i medalje delio je i generalni sekretar Sportskog saveza opštine Arilje Darko Rogić.

Lepe vesti stigle su i sa Evropskog prvenstva u fudokan karate. Mlada Petra Popović i KK Arilje okitila se srebrnom medaljom u borbama pojedinačno.

Održane su i Sportske igre mladih, gde je veliki broj mališana do poslednjeg mesta ispunio sportsku halu. Skup je otvorio Predrag Maslar.

- Najvažnije je da ulažemo u decu, ona su naša budućnost. Ali, naravno, podržavamo i seniorski sport. U Srbiji ali i šire poznati su naši košarkaši iz kluba Klik, rukometaši Arilja, fudbaleri Budućnosti i mnogi drugi – istakao je direktor STC Arilje Saša Luković, diplomirani profesor fizičkog.

Ariljci ne staju sa aktivnostima. Već 11. juna zakazana je tradicionalna “Color run”. U Arilju su u gradskom parku postavili velike šahovske figure i  podlogu. Deca mogu da besplatno uživaju i u ovoj misaonoj igri. Povodom Dana opštine pre nekoliko dana organizovan je turnir Ariljevdan, a odbojkašice Budućnost Nec osvojile su prvo mesto.

A iz FK Budućnosti za 28. jun planiraju spektakl, u okviru 103 godine postojanja ovog srpskoligaša. Kao šlager dana zakazana je utakmica između veterana Budućnosti i beogradske Crvene zvezde.



 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)