NEMANJA MARIJAN, GENERALNI SEKRETAR VSS, O EP2026. U BEOGRADU: "Još spektakularniji šampionat"

S. K.

14. 05. 2022. u 21:23

BEOGRAD se pretplatio da na svakih 10 godina organizuje Evropsko prvenstvo u vaterpolu. Šampionat iz 2006. na Tašmajdanu pamtiće se po prvom zlatu samostalne Srbije na prvenstvima Starog kontineta, a iz 2016, koji je održan u "Areni" kao jedno od najbolje organizovanih prvenstava. Uostalom, i u LEN su podvukli da je čuveno finale Srbija - Crna Gora (10:8) odigrano pred 18.437 gledalaca.

НЕМАЊА МАРИЈАН, ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ВСС, О ЕП2026. У БЕОГРАДУ: Још спектакуларнији шампионат

Foto: Nebojsa Parausic

To je očito motivisalo čelnike VSS da se opet kandiduju i u Kaškašiju (Portugalija) dobiju EP 2026. godine. I već najavljuju da će sve učiniti da se i taj šampionat pamti decenijama.

- Želimo da ovo prvenstvo bude još spektakularnije nego 2016, koje je ocenjeno, ako ne kao najbolje, barem kao jedno od najboljih. Igraće se preko leta i postoji više opcija. Nije isključeno da se opet igra u "Areni", ali su u igri i druge lokacije u gradu. Samo još je rano da pričamo o tome, osim što ćemo sve učiniti da EP 2026. bude najbolje u istoriji - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.

Podsetimo, na prethodna dva EP u našoj prestonici "delfini" su osvajali zlatne medalje. Inače, EP 2024. održaće se u Tel Avivu, a ovogodišnji šampionat Starog kontinenta je od 27. avgusta do 10. septembra u Splitu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024