UMRO ŠEIK I OSTAVIO FLOJDA BEZ STO MILIONA: Otkazana borba Mejvedera koja je planirana samo za nekoliko osoba

V. F.

14. 05. 2022. u 09:28

OČEKIVALO se da će se Flojd Mejveder vratiti u ring 14. maja. Egzibicioni meč koji je trebalo da se održi u Dubaiju protiv Dona Mura za sada je otkazan.

УМРО ШЕИК И ОСТАВИО ФЛОЈДА БЕЗ СТО МИЛИОНА: Отказана борба Мејведера која је планирана само за неколико особа

FOTO: EPA

Razlog zbog kog se borba neće održati je nedavna smrt predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Kalife bin Zajeda Al Nahjana.


Zbog tužnog događaja, oglasilo se i Ministarstvo za predsedničke poslove Emirata:

- Duboko smo ožalošćeni najavom o nedavnoj smrti predsednika UAE šeika Kalife bin Zajeda Al Nahjana. Zbog smrti, Ujedinjeni Arapski Emirati će u narednih 40 dana obeležavati zvaničan period žalosti - navodi se u saopštenju ministarstva.

Zbog toga je događaj "Global Titans Dubai", koji je trebalo da se održi 14. maja u Burdž el Arabu je odložen do daljnjeg.

- Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju ovaj slučaj može prouzrokovati i uveravamo fanove da će se ovaj spektakularni događaj održavati u budućnosti - kazali su iz ministarstva.


Bokser je uputio poruku podrške ovoj zemlji sa Bliskog istoka i izrazio saučešće porodici.
 


Šta je zapravo ovaj događaj i koliko novca je bilo u igri?

Heliodrom hotela Burdž Al Arab je bio planirano mesto za održavanje borbe. Duel je trebalo da ima ekskluzivni karakter, jer bi samo nekoliko ljudi moglo lično prisustvovati događaju, dok su karte za prenos meča putem video linka koštale približno 200 dolara.

Navodno, Mejvederov honorar za ovaj meč je bio 100 miliona dolara, a sam borac je izjavio kako će ovo biti i njegov poslednji egzibicioni duel. Mada, s obzirom na to da Flojd pred svaki meč priča kako mu je poslednji, ne treba se čuditi ukoliko uskoro najavi neki novi spektakl. Ako na njegovu adresu stigne ponuda koja "ne može da se odbije", ljubitelji plemenite veštine očekuju da će je bokser prihvatiti. Ipak je to čovek koji nosi nadimak "novac".

Zvanični promoteri borbe u arapskoj zemlji čekaju da se situacija u državi smiri kako bi izašli sa novim datumom održavanja.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a