"ZNAM JA SASTAV REPREZENTACIJE ZA PARIZ 2024, ALI..." Svetislav Pešić o košarkašima Srbije koji idu na Olimpijske igre

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

26. 05. 2024. u 19:24

SELEKTOR Srbije Svetislav Pešić govorio je o reprezentaciji, spisku, ali i planu priprema za Olimpijske igre koje će se ove godine održati u Parizu.

ЗНАМ ЈА САСТАВ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЗА ПАРИЗ 2024, АЛИ... Светислав Пешић о кошаркашима Србије који иду на Олимпијске игре

FOTO: FIBA.Basketball

On je u razgovoru za "Sport klub" otkrio kada će se skupiti reprezentativci i ko će biti rivali našoj selekciji pred početak takmičenja na Igrama.

- U ovom trenutku, mi čekamo sledećeg protivnika u našoj grupi, Amerika je u našoj grupi, kao i Južni Sudan. Čekamo kvalifikacioni turnir u Portoriku, gde igraju pored domaćina Italijani i Litvanci. Mi njih gledamo, jer su među favoritima. Igramo u Lilu, dva idu za Pariz iz svake grupe, kao i dva najbolja trećeplasirana. Imamo tešku grupu, ali sve su teške - rekao je Pešić za "Sport klub".

Potom se dotakao plana priprema i kada će igrači krenuti sa pripremama.

- Što se tiče našeg plana i programa, on je definisan do kraja. Počinjemo 17. juna u Beogradu sa igračima koji su ranije završili, tada su testiranja, zdravstveni pregledi. Kasnije 24. i 25. juna se skupljamo u Staroj Pazovi i ostajemo tu do 11. jula, tada letimo za Lil, a u Lionu igramo sa Francuzima na oproštaju Parkera. Sutradan letimo za Abu Dabi, tamo igramo poznati turnir sa Australijom 16. jula i sa Amerikom dan kasnije. Igramo sa Japanom 20. ili 21. jula u Beogradu. Tražimo još jednog rivala, ali je teško naći jer su svi u kvalifikacijama. Dok smo u Staroj Pazovi, igraćemo sa Turcima i sa Holandijom, bez prisustva publike. To su nezvanične utakmice, ali za nas su zvanične.

Za kraj je otkrio i da se zna širi spisak, ali...

- Što se tiče kandidata. Svakodnevno su u kontaktu sa mnom i Draganom Tarlaćem. Opslužujemo ih koliko možemo. Ne želimo da im smetamo. Danas su Marko Gudurić, Nikola Milutinov i Filip Petrušev igrali. Vraćaju se u svoje zemlje nastavljaju prvenstvo, Španija isto tako, Turska isto, čuo sam se juče sa Ognjenom Dobrićem. Oni su sinoć igrali polufinale. Naši, Zvezda i Partizan igraju domaću ligu. Mi znamo taj širi spisak. Konačan spisak ne možemo, ništa se ne krije, kao što se može razumeti. Jednostavno, mi bismo svi želeli da oni završe sezonu zdravi, fizički i mentalno. Malo je vremena za odmor. Moramo da vidimo kako ćemo da se organizujemo. nema tu neke posebne filozofije.

Podsetimo, košarkaški turnir na Olimpijskim igrama počinje 27. jula, a 28. "orlovi" igraju protiv SAD.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)