SRBIN RASPAMETIO AMERE: Čudo! Evo koji pik će biti Nikola Topić na NBA draftu 2024

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

13. 05. 2024. u 11:44

FOKUSIRAN je Nikola Topić na finale ABA lige koje igra sa Crvenom zvezdom protiv Partizana. Ipak, Amerikanci ne prestaju da pričaju o talentovanom srpskom košarkašu koji bi trebalo da bude visoko kotiran na NBA draftu.

СРБИН РАСПАМЕТИО АМЕРЕ: Чудо! Ево који пик ће бити Никола Топић на НБА драфту 2024

FOTO: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanovic

Kako prenosi poznati američki medij "Atletik", plejmejker crveno-belih bi mogao da bude drugi pik, odmah iza Francuza Aleksa Sara.

Objašnjeno je i zašto "Atletik" vidi 18-godišnjak iz Novog Sada tako visoko pozicioniranog.

Oni ističu da se Topić nedavno vratio u tim Zvezde posle povrede kolena zbog koje je bio van terena tri meseca. Uglavnom ulazi sa klupe za ekipu koja ima veliki broj evroligaških igrača, a po partijama koje je pružio za crveno-bele više je nalik košarkašu da bude u sredini prve runde, nego na samom vrhu drafta.

Postavlja se pitanje zašto je onda tako visoko kotiran?

Zbog toga što je igrao sjajno na 13 utakmica Jadranske lige za Megu pre povratka u Crvenu zvezdu. Topić je prosečno beležio 18,6 poena i 6,9 asistencija uz šut iz igre 52,4 odsto. On je dobar distributer lopte. Može da baci bilo kakav pas kada ostvari prednost i proigra saigrače i sve to zahvaljujući talentu i kreativnosti. Topić takođe odlično postiže koševe oko obruča, zbog toga što se dobro snalazi u blizini koša.

Takođe, oni koji su ga gledali detektovali su dva problema sa Topićevom igrom:

Prvo, kakav je strelac? On dobro izvodi slobodna bacanja i dosta se oslanja na poentiranje iz prodora, ali nije konstantan u šutu za tri.

Drugo pitanje je da li može da se ostvari prednost protiv igrača koji nastupaju u NBA ligi i koji su znatno brži od igrača koji igraju u ABA ligi. S druge strane, Topić bi mogao koristiti prednost kada mu ekipa raširi protivnika i ostavi prostor da napadne prodorom.

Vizardsi pod vođstvom generalnog menadžera Vila Dovkinsa često znaju da biraju igrače iz Evrope i otuda ne čudi što žele Topića, a uz to i potreban im je plej, s obzirom na to da će Tajus Džons postati slobodan agent.

Podsetimo, NBA draft održaće se 26. i 27. juna u Bruklinu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice