"A MOŽDA SMO MI TO SVE LAŽIRALI!" Nikola Jokić "driblao" američke novinare kao nikada pre posle eliminacije Lejkersa iz NBA plej-ofa

Novosti online

30. 04. 2024. u 08:05

Denver nagetsi su eliminisali Lejkerse iz NBA plej-ofa, a Nikola Jokić je na konferenciji za štampu elminisao i pomisao na surovu ozbiljnost relacije košarkaši - novinari.

А МОЖДА СМО МИ ТО СВЕ ЛАЖИРАЛИ! Никола Јокић дриблао америчке новинаре као никада пре после елиминације Лејкерса из НБА плеј-офа

Foto: Screenshot Youtube / Nuggets

Najbolji igrač branioca titule nije u petoj utakmici doigravanja briljirao na način na koji to inače ume, ali pred medijima mu nije bilo ravnog.


Govoreći posle istinske drame, u kojoj je Denver eliminisao Lejkerse sa 4:1 u pobedama, prvo je morao da odgovori na pitanje kako to Džamal Marej, povređen, i to kao igrač koga šut baš nije služio u ovoj seriji, daje koš za pobedu, i to opet:


- A možda smo mi sve to lažirali? Pravili smo se da ne može da pogađa, opustili smo ih i na kraju je upalilo! - rekao je uz osmeh srpski as, pa dodao: - Mislim, ja sam znao da će igrati, jer on želi da bude akter velikih mečeva. Možda on nije šutirao sjajno (tokom ove serije) ali nije važno kako počneš, već kako završiš.

Drugi novinar je potom pitao Jokića šta misli o tome što je njegov mladi saigrač Pejton Votson za Mareja rekao da je "neporeciv":

- To mi je nova reč, ne znam šta znači. Ali, Džamal je čovek koji daje nezgodne koševe. Bar je moje mišljenje da on lakše ubaci težak šut, nego onaj običan. Voli te momente, takve situacije, pa sam veoma ubeđen da će on tada pogađati.

Na pitanje "Koliko možete da budete bolji protiv Minesote nego protiv Lejkersa", priznao je da stvari nisu bile toliko loše kao što se na prvi pogled činilo:

- Mi smo stvarali dosta otvorenih pozicija za šuteve, samo te šuteve nismo uvek pogađali. Eto, danas smo dali 16 trojki, što je okej brojka, ali kroz celu seriju nismo koristili otvorene šuteve kao što bi trebalo, pa bi, eto, to moglo da bude neko naše "unapređenje" igre. Ali, dokle god stvarate otvorene pozicije, mislim da nemate problem u napadu. Što se odbrane tiče... pa, evo, primili smo 106 poena, što je dobro, zaustavili smo im napade kada je to trebalo... Mislim da ćemo moći da se nosimo i sa Minesotom. Biće to zanimljivi dueli.

Konstatacija trenera Majkla Melouna da je "najneverovatniji statistički podatak večeri bio da Jokić nije imao nijedno slobodno bacanje" bio je uvod u sledeće pitanje. Ono je završeno rečima "Kako izdržavate sve to, a tako povređeni - uz probleme Mareja, Kentaviusa Koldvel-Poupa?"

- Pokušavamo da stvorimo taj utisak da smo ispovređivani, a zapravo nismo. Želimo da svi misle da smo povređeni, a naročito Minesota - nastavio je Jokić sa duhovitim osvrtima na NBA plej-of, pa dodao: - Ali, znate, KCP je istinski pobednik. Uvek je na pravom mestu, uvek radi prave stvari, to je čovek na koga ne možete da se naljutite. Mislim, ja verujem u ove moje momke. A čvrstoća... u plej-ofu se to i ne dovodi u pitanje.


"Moje telo misli da je godišnji odmor!"

Zanimljivo je bilo i u nastavku konferencije za štampu. Evo kako je Jokić odgovarao na potonja pitanja:

"Koliko je Majkl Porter Junior važan za vas kao ekipu kada ovako igra, kao protiv Lejkersa?"

- Bio je dobar! U onoj trećoj utakmici, u Los Anđelesu, bio je neverovatan, ali i danas, evo... pet trojki. Mislim, pretnja koju on predstavlja kada je na parketu... Pa, čak i kada šutira 0/6, vi ste ubeđeni da će sledeću da ubaci. Svakako da je u pitanju neko koga bi stalno voleo da imam u timu.

Majkl Porter Junior tokom pete NBA plej-of utakmice Denver - Lejkersi / FOTO: Tanjug/AP

"Da li će biti zabavno protiv Minesote?"

- Mi smo uspeli da pobedimo sada iako su mene skoro sve vreme udvajali. Stvarali smo otvorene pozicije za šuteve i... prošli smo dalje. A protiv Minesote će to (taktika rivala) sigurno biti drugačije. Mislim da možemo da budemo samo bolji nego što smo do sada.

"Bilo da lažirate ili ne te povrede, koliko će vam značiti to što ste već završili seriju, pa imate predah? Trener Meloun je rekao da uopšte nije želeo da u četvrtak ponovo igrate utakmicu"

- Definitivno znači (kada završite rano seriju), ali bih, iskreno, voleo da sa Minesotom igramo za dva, tri dana, a ne za pet. Moje telo odmah pomisli "godišnji odmor"!

"Koliko je, zapravo, po rivale opasna vaša igra 2 na 2, tebe i Džamala Mareja?"

- Pa, opasna je zato što ne smete da ostavite KCP-a ili MPJ-a same. Ili Arona Gordona. Videli ste šta se desi pre neki dan kada ga ostave same, 30 poena im je ubacio. Ljudi to nazivaju "igrom 2 na 2" ali je to timska stvar. Ostavite vi Majka (Majkla Portera Juniora) u ćošku, slobodno, a on celog života šutira nekih 50% odande. Pa vi vidite...

Nikola Jokić tokom konferencije za štampu posle eliminacije Lejkersa iz NBA plej-ofa / Foto: Screenshot Youtube / Nuggets

Nikola Jokić - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 26,4 poena, a imao i 12,4 skoka i devet asistencija po NBA utakmici.

U plej-ofu, Jokićeva statistika je (prosečno) 27,2 poena, 16 skokova, 9,8 asistencija, 1,2 "krađa". Pritom, šutirao je sa 65,3% uspešnosti za dva poena, sa 33,3% kada se radi o trojkama, a slobodna bacanja je izvodio sa čak 92% preciznosti.

Kada opet igraju Nikola Jokić i Denver? Raspored:

Prva utakmica polufinala Zapadne konferencije između Nagetsa i Minesote Timbvervuls igra se u noći između subote i nedelje u Denveru, ali tačan termin u trenutku objavljivanja ovog izveštaja još nije poznat.

Denver će biti domaćin prva dva meča, potom se serija seli u Minesotu (gde se drugo kolo NBA plej-ofa nije igrao dve decenije), a po potrebi će se potom igrati čas na terenu šampiona, čas na parketu Timbervulvsa, uz, ako bude bilo neophodno, majstoricu u Koloradu.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo